"Makthavare med rätt att döda Sverige"

Insändare

Publicerad 21 november 2015 kl 06.51

Insändare. Trots att jag är född och uppvuxen i Sverige bor jag utomlands, och har inga planer på att flytta hem för närvarande. I denna insändare vill jag förklara varför.

Gilla artikeln på Facebook

Det är inte logiskt att ta allt man äger och flytta till ett land som befinner sig på gränsen till systemkollaps, och som har blivit tilldelat en gräslig framtidsprognos av FN. Så jag avvaktar tills vidare.

Det svenska folket har under många år blivit systematiskt skolade av staten i röda ideologier som ligger bortom all pragmatik. Politiskt korrekta nyheter från journalister med en omvärldsförståelse på gymnasial nivå beskriver hur de anser att saker och ting borde vara istället för hur de egentligen är.

Mycket som sker rapporteras aldrig. Vårt land, vårt folk och vår identitet finns tydligen inte såvida man inte är nazist. Skrämseltaktiker används mot de som tycker annorlunda. I andra länder beskrivs vi numera som ett politiskt korrekt skräckexempel – ett extremt land som är helt bortkopplat från verkligheten.

Och vad är resultatet? Det sker regelbundna dödsskjutningar, vi leder världsligan i våldtäkt, vi har inget försvar kvar, vi tolererar allt och vi har öppnat dörrarna till allt och alla som vill komma in och ta del av bidragen och välfärden.

Alla har rätt till allt, och det innefattar tydligen även världens mest blodtörstiga terrorister. Vi har blivit så bortskämda med pengar under årens lopp att vi tror att pengar är en självklarhet. Något som alltid kommer att finnas, vad som än händer.

Jag undrar ibland varför svensken tycks ha så bråttom att förstöra sitt land och kan endast konstatera att vi tar det för givet. Denna inställning har tillsammans med vår självgodhet fått oss att tro att kan vi genomföra vilka samhällsexperiment som helst utan negativa effekter.

Vi förstår helt enkelt inte att vår västerländska civilisation har många byggstenar. Att demokrati och frihet betyder mer än bara val vart fjärde år. Att vår civilisation kräver att de som befinner sig i landet både förstår och tillämpar en rad principer och synsätt.

Om den nuvarande takten på invandringen fortsätter i några år till kommer Sverige att bestå av en majoritet människor som inte delar den traditionella västerländska världssynen. Och som inte har någon riktig erfarenhet av att leva och verka i en demokrati.

Lägg sedan till den usla integrationen på arbetsmarknaden, där den krympande svenska delen av befolkningen förutsätts försörja den snabbt växande invandrar­befolkningen. Dessutom kommer våra nya invånare från olika religiösa bakgrunder som inte hör hemma i Europa. Det är lätt att konstatera att vår civilisation står inför ett enormt hot just nu.

Istället för att lösa Sveriges egna problem springer våra så kallade ledare runt i världen och behandlar andra länder på samma högfärdiga sätt som de behandlar sina egna medborgare. Svenska företrädare talar om för dem vad de borde tycka, tänka och göra. Vi marknadsför oss själva som en "humanitär stormakt", som landet som ”tar ansvar” och som en "brobyggare mellan rika och fattiga länder".

Vi borde ta lärdom av Ungern, ett land som efter många decenniers ockupation har lärt sig att ta ansvar genom sätta den västerländska civilisationen först.

Jag undrar om vi slutligen har lyckats förstöra Sverige den här gången. Ett land kan komma igen från mycket, som till exempel ekonomisk depression, krig och naturkatastrofer. Men inget land kan komma igen från det vi ser idag: Ett befolkningsbyte på endast några årtionden. De nya invånarna är dessutom radikalt annorlunda och kommer att bibehålla sina egenskaper i generation efter generation.

När jag är i Sverige stöter jag på alltfler som klagar på situationen. Många är rädda för att tala öppet om det och det är fullt förståeligt, för säger man något är det allt för lätt att bli utpekad som rasist vilket kan leda till att man mister vänner, mister jobbet eller rent av får “hembesök” av extremvänstern eller Expressen. Men det verkar som om sentimentet i Sverige håller på att ändras – det inte lika självklart att öppna sitt hjärta och vara generös när man känner sig hotad och det börjar bli konkurrens om gemensamma resurser.

Jag hoppas att det inte är för sent att vända på skeppet när valet 2018 kommer och att folk till sist kommer till insikt om hur allvarlig situationen är. Vad som än händer är det inte troligt att vi kommer att få se "Om du röstar på SD, ta bort mig från Facebook" den här gången.

Patrik


Människans natur

Svenskar tål bara 4 procent invandrare, visar ny forskning. Sen flyttar de från bostadsområdet, enligt en avhandling från Linnéuniversitetet.0 Plus

Asylkaoset

Fria Tider avslöjar. Statliga mediejätten mörkade om varför muslimska familjen skickas hem.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Swedbank har Sveriges minst nöjda kunder

Nya siffror från Svenskt Kvalitetsindex.. Här är Sveriges bästa – och sämsta – banker.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.