Arkivbild.

Malmö satsar miljoner – på fler fritidsgårdar

Publicerad 30 augusti 2018 kl 18.03

Inrikes. Malmö stad ska nu bygga en rad nya fritidsgårdar för att ge ungdomarna i staden mer "meningsfulla" liv.

Gilla artikeln på Facebook

Malmö kommer inledningsvis bygga fyra nya fritidsgårdar samt ett nytt så kallat allaktivitetshus.

Fritidsnämnden har idag beslutet om en ny kommunal fritidsgård i Lorensborg och en ny föreningsdriven fritidsgård med start 2019.

Men ännu fler planeras.

– Fler fritidsgårdar och allaktivitetshus innebär att fler barn och unga får närmare till meningsfulla fritidsaktiviteter. Jag är särskilt nöjd med att vi kan presentera ett allaktivitetshus i Rosengård. Erfarenheter från allaktivitetshusen på Hermodsdal och Lindängen visar på att flickor och pojkar får ett mer jämställt deltagande i fritidsaktiviteter och ökad trygghet i skolan. Ett allaktivitetshus på Rosengård kommer bidra med ökad social hållbarhet, säger Märta Stenevi (MP), kommunalråd.

Sedan tidigare har fritidsnämnden även beslutat att bygga en ny fritidsgård i Limhamn. Fritidsgårdar planeras också i Husie, Hyllievång/Lindeborg och i centrum.

Dessutom invigs en ny fritidsgård på Gottorpsskolan i Bunkeflostrand på måndag och fritidsgården på Tegelhuset på Rosengård har renoverats och återinvigs imorgon den 31 augusti.

Detta är den "största satsningen" på unga Malmöbor under 2000-talet, meddelar Malmö stad på sin hemsida.

– Malmö har en ung befolkning. Det ska märkas i stadens investeringar. Det här gör vi för att stärka unga Malmöbors möjligheter till en rolig och meningsfull fritid. Mötesplatser för unga måste finnas i alla stadens delar och därför satsar vi nu från Bunkeflo till Rosengård. Så blir Malmö mer jämlikt och en ännu bättre stad för unga, säger Frida Trollmyr (S), kommunalråd med ansvar för kultur och fritid.

De extra satsningarna på fritidsgårdar beräknas kosta två miljoner i år.


Video: Skulle återförenas med sin mor efter sju år. Då angrep 15-åringen henne med sparkar – för att försvara pappans "heder".0 Plus

Nya Sverigebilden

Den politiska korrektheten har sprängt alla gränser, enligt danska profilen. "Krävs fackmän inom psykiatrin" för att beskriva det politiska tillståndet i Sverige.0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Mer från Inrikes

HELA LISTAN: Här är alla kriminella klaner i Sverige

Staffanstorp, Jönköping, Strömstad, Vänersborg.. Klicka för att se de klankriminella i din hemstad – data från polisens hemliga rapport.0 Plus

Blodbad när någon dödade får i Lilla Edet

Kroppen försvunnen.. "Hagen fylld med blod, inälvor och skinn."0 

Vetenskap

8.400 år gammal hund hittad i Sölvesborg. Tros ha begravts med gravgåvor.0 

Kultur

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0