Basem Mahmoud gillar inte den svenska flaggan.

Malmöimam förbjuder svenska flaggan: "Fulländade kättare"

Publicerad 17 juli 2021 kl 16.39

Inrikes. Imamen Basem Mahmoud, som är verksam i det särskilt utsatta området Rosengård i Malmö, förbjuder svenska flaggan. Det rapporterar Expressen.

Gilla artikeln på Facebook

Anledningen är att den svenska flaggan innehåller ett kors, en kristen symbol. Det tycker imamen i Rosengård är olämpligt.

Inte minst retar sig Basem Mahmoud på att många firar studenten genom att dansa runt på gatorna med den svenska flaggan.

– De som bär kors ska inte erbjudas bön, eftersom det är vår övertygelse att dessa människor är fulländade kättare, säger han i en predikan i al-Sahaba-moskén i Rosengård.

– Om någon bär ett kors på sina kläder utan att vara medveten om det beordrar vi honom att ta av det. Närhelst profeten såg ett kors i ett tyg eller på någons kläder eller vad som helst, så förstörde han det.

"Grisars och apors avkomma"
Basem Mahmoud går även till attack mot judar, som han kallar "grisars och apors avkomma". Han uppmanar till mord på judar genom att citera de så kallade haditherna, som är en del av den muslimska trosläran.

"Domedagen kommer inte förrän muslimerna bekämpar judarna och dödar dem. Judarna kommer att gömma sig bakom stenar och träd, men stenarna och träden kommer att säga: Åh, muslim, det finns en jude bakom mig. Kom och döda honom", står bland annat att läsa i en av haditherna som Mahmoud citerar.


Kriget mot veden

Löfven försökte förbjuda vedspisar 2017. Nu ska en ny avgift på "virkesupplag" vid vägar bli regeringens nya sätt att komma åt "gratisenergin" på landsbygden.0 Plus

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.