Man häktad för 13 bedrägerier mot äldre

Publicerad 28 juli 2021 kl 16.33

Inrikes. Förra veckan grep Farstapolisen en man som nu misstänks för 13 bedrägerier mot äldre. Mannen har sökt upp äldre personer i deras hem för att låtsas kontrollera deras dammsugare ur brandsynpunkt.

Gilla artikeln på Facebook

Mannen som nu är häktad har bland annat påstått att de utsatta äldre personerna behöver byta dammsugarens filter för att den inte ska börja brinna. Han har erbjudit sin hjälp och samtidigt kommit över deras värdesaker.

Vid betalning av det påstådda nya dammsugarfiltret eller reparationen har mannen fått deras bankkort och kod för att hämta ut pengar varvid han tömt deras konton på pengar. Mannen har även i flera fall fått betalt via Swish men även fått kontant betalning från några av de utsatta.

– Vi har haft ett bra utredningsarbete och har via iakttagelser från de utsatta lyckats koppla brotten till mannen som nu sitter häktad. Vi har anledning att tro att flera personer blivit utsatta och vädjar till dem att kontakta polisen för att göra en anmälan. Bedragare riktar ofta in sig på äldre ensamboende personer. Det är viktigt att vara vaksam, säger Joacim Karlström, förundersökningsledare vid polisen i Farsta, på polisens hemsida.


Hade afghansex på HVB-hemmet. Den 45-åriga politikern var nämndeman för S i samma tingsrätt som dömer henne.0 Plus

Befolkningsbytet

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Rekordmånga vill ha skuldsanering

Stora antalet skuldsatta unga oroar.. "Vi lever i ett samhälle som är uppbyggt kring lån och skulder."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fräcka bluffen. Ytterst korrupt beteende, skriver Jan Tullberg.0 

Mer från Inrikes

Kultur

Här är Abbas första nya låtar. Första nysläppet på 40 år.0 

John Cleese i PK-kritisk tv-serie. 81-årige komikern undersöker "woke"-kulturen.0