Man i Skåne kidnappad och torterad i timmar

Publicerad 14 september 2020 kl 09.14

Inrikes. En 38-årig man i Skåne blev under söndagen kidnappad och utsatt för tortyrliknande misshandel. Det rapporterar Aftonbladet.

Gilla artikeln på Facebook

38-åringen hittades i ödemarken vid Billesholm i nordvästra Skåne vid niotiden på söndagskvällen sedan han själv slagit larm till polisen. Han berättade då för polisen att han kidnappats vid halv fyra-tiden på eftermiddagen i Helsingborg av tre-fyra maskerade män som fört iväg honom i en bil. I bilen har mannen därefter utsatts för tortyr i flera timmars tid.

– Gärningsmännen har försökt skilja kroppsdelar från kroppen, säger Jörgen Winberg, jourhavande förundersökningsledare vid polisen till Aftonbladet.

38-åringen är allvarligt men inte livshotande skadad. Efter händelsen fördes han till sjukhus för vård där han sövdes ned.

För polisen är händelsen en gåta då 38-åringen inte är känd av polisen sedan tidigare och inte själv kan ge någon förklaring till att han utsattes för kidnappningstortyren.

– Det är en gåta för honom själv också. Sedan kan det ju vara så att det är något han väljer att inte berätta, säger Jörgen Winberg.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0