från_vår_stund_i_Sverige

Mångkulturell bypolitik underkänns av Expressen

Publicerad 6 januari 2012 kl 15.12

Inrikes.Etablissemangspolitiker i avfolkningskommuner över hela landet har jobbat hårt på att ersätta utflyttade svenskar med inflyttade afrikaner och araber. Men deras ekonomiska kalkyler håller inte, hävdar Expressen.

Gilla artikeln på Facebook

Dagens ledarstick i Bonnertidningen Expressen vore inte särskilt uppseendeväckande, om det inte stod i en tidning som varit en av massinvandringens ivrigaste förespråkare.

I kommuner över hela landet hör man att det är "invandrarna som ska rädda avfolkningsorterna". Svenskarna får jobb på flyktingförläggningarna. Och när dessa går i pension får invandrarna jobb på ålderdomshemmet. Dessa visioner hörs enligt Expressen "från Ales stenar till norra Lappland".

- LRF och hushållningssällskapet håller seminarier på temat "Invandring en möjlighet för landsbygden".

- Jordbruksverket har beställt en rapport om hur arbetslösa invandrare i Stockholms förorter kan "fylla luckorna" i Dalarna.

- Vid mässan Emigratiebeurs (emigrantbörsen) i Utrecht i februari kommer ca. 100 svenska kommuner att ställa ut, för att locka villrådiga migranter till Sverige. "Jobb finns ju inte, men tomma ytor är det gott om."

Med sådana resor och sådana möten sysselsätter sig de kommunala företrädarna. Och Expressen noterar att kommunalmännen kunnat bespara sig både pengarna och den upphetsning de visar över invandringens välsignelse för landsbygden. Invandrarna flyttar ändå till storstäderna så snart som de får råd.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Video: Skulle återförenas med sin mor efter sju år. Då angrep 15-åringen henne med sparkar – för att försvara pappans "heder".0 Plus

Bekräftades vara äkta – nu tätnar mysteriet. Besättningen berättar om filmerna från närkontakten som militären först försökte mörka.0 Plus

Ekonominyheter

Riksbanken: Ny nedgång i ekonomin

Reporäntan kvar på noll procent. "Väntas vara kvar på den nivån de kommande åren."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0