Manning nominerad till Nobels fredspris

Publicerad 28 februari 2012 kl 15.09

Inrikes.Den amerikanske soldaten Bradley Manning, som misstänks ha läckt sekretessbelagt material till Wikileaks, kommer att nomineras till Nobels fredspris enligt läckt material till Wikileaks.

Gilla artikeln på Facebook

Den 24-åringe Manning åtalades nyligen i en amerikansk militärdomstol för att ha läckt militära fältrapporter och diplomatpost till Wikileaks under sin tid som underrättelseanalytiker i Irak 2009–2010.

Uppgifterna kommer efter att länsstyrelsen i Stockholm i februari i år inlett en utredning om den norska Nobelkomittén, för att undersöka om det verkligen är förenligt med Nobels testamente att göra om fredspriset till vad många uppfattar som ett rent Natopris. Men efter att ha gett priset till hårt kritiserade mottagare som Barack Obama och Al Gore nominerar den kontroversiella kommittén nu alltså Wikileaks-läckan Bradley Manning till fredspriset.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Moderat vägrar rösta för vaccinpass

Jan Ericson går emot partilinjen. Kommer inte rösta för förlängd pandemilag i riksdagen idag.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Mer från Inrikes

Vetenskap

Mikrorobotar kan bilda eget ben. Svenska och japanska forskarnas uppfinning.0 

Kultur

Ny bokhandel säljer böcker som nobbas av Bonnier. Uppger sig ha marknadens största urval.0 

Pedofilanklagelserna mot Bob Dylan växer. Vänsterikonen anklagas för "månader" av sexövergrepp.0