Marine-LePen

Le Pen vill närma sig Ryssland

Publicerad 8 januari 2012 kl 00.50

Utrikes.I en intervju med ryska RT berättar Marine LePen hur hon och Front National slåss mot globalisering, frihandel och terrorism. Dessutom att hon vill liera Frankrike med Ryssland.

Gilla artikeln på Facebook

Se intervjun här. Nedan en sammanfattning.

RT: De första orden i Ert partiprogram är
"Befria Frankrike". Från vad?

MLP: Från EU:s tvångströja. För det första
vill EU trycka på oss 150 miljoner migranter under de kommande 30 åren. De bestämmer vilka vi skall ta in i vårt land. Vi bestämmer inte över vårt territorium, vår valuta eller våra lagar. För det andra grundar sig EU:s inställning mot nationalstaterna på att vi skulle vara dåliga människor, kolonialister. Om vi skall utvecklas positivt måste vi istället återupptäcka kärleken till vårt land, vår kultur och vår civilisation.

RT: Ni har sagt att Frankrike står inför en revolution, en revolution mot vad?
MLP: Mot orättvisor. Det byggs upp allt större klyftor i samhället. En liten oligark-klass gör stora i vinster både upp- och nedgångar, medan de som arbetar får göra uppoffringarna. Vi har fem miljoner arbetslösa och sex miljoner arbetare som lever i fattigdom.

RT: Skulle Ni riskera Franska soldaters liv för att stoppa kriget på Elfenbenskusten?
MLP: Nej. Interventionspolitiken är respektlös och ses med rätta som kolonialistisk. Vi kan inte bestämma vem som är snäll och vem som är stygg och sedan installera nya regeringar med våld. Den ryska inställningen har varit klokare än den franska.

RT: Ökar bombningarna av Libyen risken för terrordåd i Frankrike?
MLP: Ja. Och den ger en ström av libyska migranter till Frankrike. Dessutom har vi nu ansvar för vad Libyens nya regering ställer till med, en regering som kommer att innehålla muslimska extremister.

RT: Det finns sex miljoner muslimer i Frankrike. Vill Ni sänka den siffran?
MLP: Ja. Regeringen vill inte veta hur många muslimer som finns här, förmodligen är uppemot 7 miljoner redan här, plus massiv invandring varje år. Detta är ett organiserat ersättande av vårt folk. Detta hotar vår överlevnad. Vi har inte resurserna att integrera dem som redan är här. Resultatet är ändlösa kulturkonflikter.

RT: Innan Ni var politiker var Ni advokat, och försvarade ibland immigranter. Vad lärde Ni Er då om dessa?
MLP: Ingenting. Immigranter är också människor och skall behandlas med värdighet och skall ha sina rättigheter enligt fransk lag. Bara för att jag arbetar mot immigration hatar jag inte immigranter. En doktor som är motståndare till illegal invandring behandlar även illagala invandrare, det är en självklarhet. Man kan vara motståndare mot all invandring utan att för den skull hata invandrare. Jag förstår invandrare som vill ha en bättre framtid här men jag säger till dem: Det kommer ni inte att få. Vi fransmän har fullt upp med att skapa en bättre framtid för våra egna.

RT: Regeringen har förbjudit heltäckande slöja på allmän plats. Hur mycket längre skulle ni gå?
MLP: Mycket längre. Jag vill skriva in i grundlagen att Frankrike inte accepterar något annat samhälle än det franska, det franska samhället skall vara odelbart. Ingen skall leva efter andra lagar än dem vi andra lever efter. Den franska kulturen och de franska rättigheterna gäller i Frankrike utan undantag för någon grupp.

RT: Hur känns det när Nicolas Sarkozy gör utspel för att stjäla Era invandringskritiska väljare?
MLP: Sarkozy kopierade en rad krav från Front National och gjorde dem till sina löften. När han sedan inte höll ett enda av dessa löften skapade han bara besvikelse.

RT: Om Ni blir president, hur länge är Frankrike kvar i EU?
MLP: Det kommer att ta sex månader att omförhandla en rad av de avtal och fördrag som Frankrike blivit insnärjt i. Om EU då sätter hårt mot hårt och kräver "allt eller intet" kommer jag att ta mitt ansvar och återge Frankrike dess självständighet. Jag kommer inte att upprätthålla fördrag som skadar mitt folk.

RT: Front National fick nyligen 15% i lokalvalen. Vad är Ert nästa mål?
MLP: Jag är inte här för att ge sådana siffror, vi skall skaffa mer makt helt enkelt. Den politiska eliten arbetar för oreglerad frihandel och full medgörlighet med USA. Vi står för andra lösningar.

RT: Vilka metoder använder etablissemanget för att bekämpa Front National?
MLP: Vi tvingas kämpa för rätten att utrycka oss och föra fram våra idéer. Det utrymme vi får i media är långt mindre än vår andel av väljarna. De ändrar det lokala valsystemet systematiskt när de märker att vi kan vinna. Varför? Eftersom vi är ett patriotiskt parti som försvarar vårt fosterland.

De har en annan ideologi: En ideologi av globalisering och upplösning av folkens identiteter. Nationer och fosterland ersätts av frihandels-ideologin, som styr allt. Vi vill befria nationen och ge makten tillbaks till vårt eget folk, så att folket kan fatta sina egna beslut. Den politiska eliten ser detta som ett hot.

RT: Ni uppfattas som anti-arabisk men ni har även kritiserat Israel.
MLP: Israel har gjort ett stort misstag. Att bebygga ockuperad mark är kolonialism. Jag tror starkt på Israels rätt till säkerhet men jag tror också på palestiniernas rätt till sitt terrioturium, till säkra gränser och oberoende. Detta är inte fallet idag. Frankrike kunde ha givit ett starkt diplomatiskt bidrag i denna process.

RT: Varför kallar Ni Ryssland för Frankrikes viktigaste allierade?
MLP: Frankrike och Ryssland har gemensamma rötter och en lång historia av samarbete och vänskap. Jag anser det vara galet att placera sig under det amerikanska oket och systematiskt behöva underkasta sig amerikanska beslut. Frankrike bör orientera sig mot Ryssland samarbete kring ekonomi och energi. Jag tror att det "kalla krig" mot Ryssland som USA försöker driva är ett stort politiskt misstag.

RT: Ryssland har drabbats av många terrorattacker. Har det båda länderna samma fiende?
MLP: Ja. Själv är jag särskilt känslig för terrorismproblemet. När jag var sex år gammal utsattes vårt hem för en nattlig terroristattack.


Nyheter från förstasidan

SD drar ifrån M

Ökar tydligt i ny mätning. Har nu ett försprång på över 4 procentenheter över M.0 

Ekonominyheter

Prognos: Bostadsbyggandet på fortsatt låga nivåer

Tecken på en liten vändning.. "Men vi är långt ifrån de nivåer som behövs."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.