Åldringsrånet i Stureby
 

Marockaner gripna för brutala rånet mot 87-årig kvinna i hennes hem i Stockholm

Publicerad 11 mars 2016 kl 17.04
Av Mattias Albinsson

Inrikes. Marockanska gatubarn misstänks ligga bakom det grova rånet tidigare i år mot en 87-årig kvinna bosatt i Stureby i södra Stockholm.

Gilla artikeln på Facebook

Fem marockaner har identifierats och för ett par veckor sedan häktades en av dem, ett 21-årigt "gatubarn", misstänkt för grovt rån. 21-åringen är även misstänkt för en grov stöld på T-centralen samma natt som det grova rånet i Stureby.

De övriga fyra gärningsmännen är, enligt handlingar från domstolen som Fria Tider tagit del av, mellan 13 och 17 år gamla och har därför sluppit undan häktning.

Rånet inträffade strax före midnatt kvällen den 23 januari när gärningsmännen bröt sig in hos kvinnan i hennes hus i Stureby. En av rånarna höll fast den chockade kvinnan i hennes säng medan kumpanerna letade igenom bostaden efter värdesaker.

– Det känns lite fegt att ge sig på en äldre person sådär, kommenterade polisens presstalesman Eva Nilsson för Fria Tider dagen efter rånet.

Efter rånet slog den 87-åriga kvinnan larm till en släkting som bor i närheten och som kunde komma hem till henne och hjälpa henne.

Detalj ur häktningsframställan mot det 21-åriga "gatubarnet".

Den nu häktade 21-årige marockanen saknar fast adress i Stockholm. Han greps eftermiddagen den 23 februari och anhölls senare samma dag. Han har under rättegångsförhandlingarna begärt tolkhjälp till i första hand berber, i andra hand arabiska.

Även de yngre gärningsmännen saknar fasta bostadsadresser i Stockholm. Istället har de så kallade gode män förordnade för sig och några av dem har även kontakt med flyktingorganisationer som försöker hjälpa dem in i det svenska samhället.

Foto: Svens Welt/Wikimedia

Kriget mot veden

Löfven försökte förbjuda vedspisar 2017. Nu ska en ny avgift på "virkesupplag" vid vägar bli regeringens nya sätt att komma åt "gratisenergin" på landsbygden.0 Plus

Attackerade tv-profilen i grupp. Men det slutade med att vänsterextremisterna fick fly undan 57-åringen i panik.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Har bara krav och inga skyldigheter. Kan invandrarnas relation till Sverige verkligen upprätthållas i längden, undrar Jan Tullberg.0 

Mer från Inrikes

Larmet: Kvinnliga skogsägare inte feminister

Nya genusstudien.. Kvinnorna agerar också utifrån "maskulinitetsnormer" genom att såga med motorsåg.0 

V vill fälla Löfven om marknadshyror införs

Tänker agera före sommaren.. Men för att väcka en misstroendeförklaring i riksdagen måste partiet få stöd av något annat parti.0 

Vetenskap

Snabbt ökande förskrivning av adhd-läkemedel . Var tionde pojke i Sverige har nu fått diagnosen.0 

Enkelt test visar risken för alzheimer. Lundaforskarnas upptäckt.0 

Kultur

Abortaktivistens bild upprör. "Så där håller man inte ett spädbarn."0 

"Jag kallar det PK": Ulf Brunnberg rasar mot nya Saltkråkan. Skådisarnas bråk om nyinspelningen.0