Massivt bombdåd i Bromma: "Alla fönster krossade"

Publicerad 12 oktober 2019 kl 08.32

Inrikes. En kraftig detonation inträffade i Abrahamsberg i Bromma natten till lördag. Fönster och lägenhetsdörrar ska ha förstörts. Även bilar utanför ska ha krossats.

Gilla artikeln på Facebook

Det var vid 03-tiden i natt som polisen kallades till Abrahamsberg vid Bromma sedan flera personer larmat om en mycket kraftig smäll.

Enligt polisen ska detonationen ha skett i ett trapphus i Abrahamsberg, som ligger bara ett par kilometer från välbärgade områden som Äppelviken, Nockeby och Smedslätten där flera kända svenskar bor.

Polisen spärrade av trapphuset där detonationen skett och nationella bombskyddet och polisens tekniker tillkallades för att undersöka brottsplatsen.

Enligt Aftonbladet handlar det om en stor explosion. På bilder syns hur bråte och en fönsterkarm slungats ända ut på gatan. Även rutor på bilar utanför ska ha krossats.

– Alla fönster i trapphuset är krossade och flera lägenhetsdörrar har tryckts in, säger Fredrik Nylén vid polisen till tidningen.

– Det är lite otäckt när det kommer nära. Man bor i det här området för att slippa sådant här, nu är ju frågan var man ska bo, säger en granne till Expressen.

Ingen person ska ha skadats vi händelsen och ingen är i nuläget gripen för brottet.

Händelsen rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse och polisen arbetar nu med brottsutredande åtgärder såsom dörrknackning med mera.


Video: Skulle återförenas med sin mor efter sju år. Då angrep 15-åringen henne med sparkar – för att försvara pappans "heder".0 Plus

Ensamkommande flyktingbarn

Bisarra förklaringen. "Mamma glömde bort när jag var född."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Klarnas kreditförluster fördubblade när fler än någonsin söker skuldsanering

Inkassojättens kundförluster 1,2 miljarder.. "Det finns ett stort behov" av att slippa betala i Sverige nu, enligt Kronofogden.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Fotografier och video. Tysk-svenska konstruktionen omdanar svenskt luftvärn – här avfyras roboten för första gången från svensk mark.0 Plus

Vetenskap

Svensk upptäckt: Så blir man mätt utan att äta. Spektakulära genombrottet i kampen mot fetma.0 Plus

Forskare: Nymfomani beror på hormonstörning – och kan botas. Svensk upptäckt öppnar för medicin mot beteendet.0 Plus

Kultur

Rolf Lassgård spelar präst som byter kön. Ny svensk storfilm har premiär i februari.0