Massivt bombdåd i Bromma: "Alla fönster krossade"

Publicerad 12 oktober 2019 kl 08.32

Inrikes. En kraftig detonation inträffade i Abrahamsberg i Bromma natten till lördag. Fönster och lägenhetsdörrar ska ha förstörts. Även bilar utanför ska ha krossats.

Gilla artikeln på Facebook

Det var vid 03-tiden i natt som polisen kallades till Abrahamsberg vid Bromma sedan flera personer larmat om en mycket kraftig smäll.

Enligt polisen ska detonationen ha skett i ett trapphus i Abrahamsberg, som ligger bara ett par kilometer från välbärgade områden som Äppelviken, Nockeby och Smedslätten där flera kända svenskar bor.

Polisen spärrade av trapphuset där detonationen skett och nationella bombskyddet och polisens tekniker tillkallades för att undersöka brottsplatsen.

Enligt Aftonbladet handlar det om en stor explosion. På bilder syns hur bråte och en fönsterkarm slungats ända ut på gatan. Även rutor på bilar utanför ska ha krossats.

– Alla fönster i trapphuset är krossade och flera lägenhetsdörrar har tryckts in, säger Fredrik Nylén vid polisen till tidningen.

– Det är lite otäckt när det kommer nära. Man bor i det här området för att slippa sådant här, nu är ju frågan var man ska bo, säger en granne till Expressen.

Ingen person ska ha skadats vi händelsen och ingen är i nuläget gripen för brottet.

Händelsen rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse och polisen arbetar nu med brottsutredande åtgärder såsom dörrknackning med mera.


Ekonominyheter

Larmet: Många svenskar har inte längre råd köpa mat

Hjälporganisationer vittnar om misär på Sveriges gator.. Folk kan inte ens ordna mat på bordet, "varken åt sina barn eller sig själva."0 Plus

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Gängen markerar sina revir. För att förstå varför måste vi lämna det liberala sättet att tänka, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Vetenskap

Forskare hittade uråldrigt liv i Siljans meteoritkrater. Fynden kan användas för att utforska liv på Mars.0 

Svenska kvinnor gavs testosteron – då ökade deras prestation. Manliga könshormonet gav tydlig effekt på unga kvinnor.0 Plus

Kultur

Svenskt kultspel ska censureras efter PK-påtryckningar. Crusader Kings anklagas för "fascism" av spelskribenter.0