Mattias Karlsson.

Mattias Karlsson i bråk med Samhällsnytt

Publicerad 23 december 2018 kl 09.12

Inrikes. SD-toppen Mattias Karlsson går till angrepp mot Samhällsnytt, som han anklagar för att smutskasta partiledningen med "ensidiga propaganda-alster". Detta efter att sajten rapporterat om att SD:s partistyrelse motiverade sin uteslutning av Thoralf Alfsson med att den populäre politikern varit kritisk till en islamisering av Sverige.

Gilla artikeln på Facebook

Fra Tider skrev tidigare i veckan om hur Sverigedemokraternas partistyrelse skickat ut ett brev till Thoralf Alfsson i vilket ledningen listade grunderna till den före detta riksdagsmannens uteslutning.

I brevet, som var fullt med språkliga och grammatiska fel, skrev SD-ledningen bland annat att det var "oerhört omdömeslöst" av Alfsson att kritisera islamisering och hävda att invandringspolitiken har bidragit till en negativ samhällsutveckling.

"Ni har även varit aktiv med att skriva ett flertal blogginlägg där ni är kritisk till islamiseringen som ni anser sker i Sverige men även utvecklingen av samhället som ni beskyller på individer med en annan bakgrund än svensk, är oerhört omdömeslöst som representant för Sverigedemokraterna" (sic), stod det i brevet.

Även Samhällsnytt uppmärksammade uteslutningsbrevet i en artikel med rubriken "Skäl att utesluta Thoralf Alfsson ur SD ifrågasätts – var kritisk till islamisering och invandring".

Publiceringen fick Mattias Karlsson, SD:s gruppledare i riksdagen att ilskna till. I ett Facebookinlägg gick han sent på fredagskvällen till attack mot Samhällsnytt:

"Tröttsamt med påstått Sverigevänliga medier som sprider samma ensidiga propaganda-alster och samma fulvinklingar som mainstream-media så fort man känner att det kan bidra till att underminera SD:s ledning."

Enligt Karlsson var formuleringarna i brevet till Alfsson "ett misstag". Han skyller på att brevet skrevs av "en helt nytillträdd tjänsteman". I själva verket uteslöts Thoralf Alfsson av andra skäl än det som skrevs i uteslutningsbrevet, hävdar Mattias Karlsson.

"Om Samnytt hade haft ett ärligt uppsåt och velat skildra verkligheten på ett objektivt och nyanserat sätt så hade man rimligen nämnt något av detta i sin artikel eller åtminstone tagit med en kommentar från SD. Men det gör man alltså inte. Vad det beror på kan man endast spekulera i.." skriver Karlsson.

Samhällsnytts ansvarige utgivare Mats Dagerlind svarar nu på SD-toppens inlägg i en krönika.

"Om Mattias Karlsson tänker efter lite så inser han också att motiveringarna i det uteslutningsbrev som Thoralf Alfsson erhållit och offentliggjort måste väcka frågor bland partiets väljare och aktiva och att det finns ett nyhetsvärde i att rapportera om dessa. Mer anmärkningsvärt än att vissa Sverigevänliga medier rapporterar är att andra som styrs och avlönas av SD varit helt tysta", skriver Dagerlind.

Dagerlind konstaterar också att SD:s pressavdelning nästan aldrig svarar på frågor från Samhällsnytt, och att de ledande företrädarna inte går att nå för kommentarer.

"Och beträffande att sitta i knät på vänsterliberal media kan frågan vara mer relevant att ställa varför Mattias Karlsson och den övriga partiledningen och riksdagsgruppen så beredvilligt ställer upp för dessa till partiet grundmurat fientliga medier samtidigt som man är så otillgänglig för Sverigevänliga medier som Samhällsnytt."


Bland varsomhelstare och någonstansare. Joakim Andersen om den globala klassens lågintensiva krig mot sina undersåtar.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Alexander Bards rasande attack mot DN:s chefredaktör. "Fy fan vilken falsk jävel han är, det öppna samhällets allra största fiende."0 

Mer från Inrikes

Vetenskap

Svenska forskare kan ha hittat fungerande botemedel mot fetma – utan biverkningar. Kan reglera hur mycket och hur snabbt maten bryts ner.0 Plus

Folkslag bär på unika gener från förhistorisk apmänniska. Spår av utdöda arten dröjer sig kvar – mitt i tredje världen.0 Plus

Kultur

PK-storm mot Stephen King. Kritiserade kvotering av ickevita i filmroller.0