Mattias Karlsson (SD) talar ut i SVT om "hat och hot" och "rasism"

Publicerad 10 januari 2021 kl 19.07

Inrikes. SD-toppen Mattias Karlsson berättar i en öppenhjärtig intervju med SVT hur han utsätts för så kallat hat och hot och rasism, rapporterar Expressen.

Gilla artikeln på Facebook

"Mattias Karlsson om att utsättas för rasisternas hat", skriver Expressen i sin rubrik om SD-toppens medverkan i SVT:s "Min sanning".

I programmet berättar Karlsson, som är känd för att ha lanserat SD:s koncept om "öppen svenskhet", att han ska gifta sig till våren med sin betydligt yngre flickvän, som har indisk påbrå.

Förra året talade Mattias Karlsson ut i Expressen om att två personer i en podcast "pratade rasistiskt" om flickvännen. Han uppgav att flickvännen "är född i Sverige och har småländskt påbrå på ena sidan" men att hon kanske har en "något mörkare hudfärg än många infödda svenskar".

När han i ett inlägg på Facebook bemötte programledarna i podden ledde det till en "hatstorm mot honom själv", enligt Expressen.

I "Min sanning" uppger Karlsson också att någon satt upp banderoller med Nordiska motståndsrörelsens logotyp på utanför hans gård.


Nya bilder visar: Stalins ubåt fick in fullträff. Endast sju av 40 ombord överlevde S-märkta militärtransporten till Tredje riket.0 Plus

"Rasistisk attack" väcker starka känslor. Kvinnan fick näs- och kindbenen brutna av männens oprovocerade våld.0 Plus

Vansinneskörningen i Malmö

Körde sin Mercedes rakt in i parkerade bilar under vansinnesfärd. Mammans ben var "söndertrasat" när den 21-årige bidragstagaren valde att avvika i riktning mot Rosengård.0 Plus

Nyheter från förstasidan

SwebbTV nekas bankkonto: "Stöd i penningtvättslagen"

Willgert: "Kan ha politiska motiv". Storbankerna stänger dörren för ännu en alternativmedia.0 

Ekonominyheter

ECB flaggar för åtgärder mot bitcoin

"Kryphål kommer de att användas".. Samtidigt stiger kryptovalutan bitcoin kraftigt.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

"Därför stämmer jag Swedbank". Widar Nord om sin tvist med S-märkta bankjätten.0 

Eldsvåda hjälpte Hitler krossa oppositionen 1933. Man kan ana varför Demokraterna vill framställa ett mindre upplopp som en statskupp, skriver Jan Tullberg.0 

Vetenskap

Så drabbas DIN ekonomi av satsningen på vindkraft. Svenska forskare sågar "energiomställning" från kärnkraft.0 Plus

Kultur

Breaking Bad-stjärnan kritisk till "cancel culture". Samhället har blivit hårdare och mindre tolerant, enligt Bryant Cranston.0