Media tysta när rånare nästan dödade spädbarn i Stockholm

Publicerad 16 november 2012 kl 17.58

Inrikes.En åtta månader gammal flicka var nära att dö i samband med att tre invandrare sprängde en bomb under ett rån mot en pantbank i Skärholmen tidigare i år, skriver Realisten.se. Men i etablerad media är det tyst.

Gilla artikeln på Facebook

Det var i våras som den 22-årige invandraren Fadil Corbic deltog i ett rån mot pantbanken i Skärholmen. Under rånet detonerades en sprängladdning mitt bland människor, vilket ledde till att en förbipasserande kvinna fick sina trumhinnor spräckta och att hennes dotter, 8 månader, var nära att dö av smällen.

Hovrätten anser att laddningen var så kraftig att den ska räknas som allmänfarlig ödeläggelse, skriver Realisten. I tingsrätten dömdes invandraren till fyra års fängelse för försök till grovt rån och narkotikabrott.

Trots att den dramatiska händelsen ägde rum mitt i ett av Stockholms köpcentra valde svensk media att tiga om vad som inträffat. Med undantag för den lokala pressen var Realisten därför ensamma om att rapportera om den spektakulära bombsmällen i Skärholmen.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Nätförsäljningen sjönk 8,7 procent i december. Högre priser och produktbrist två av orsakerna.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Vetenskap

Stor ras-studie fann gen som skyddar mot corona. Jämförde européers och afrikaners skilda DNA-uppsättningar.0 

Pfizers VD: Vi vet inte hur länge tredje sprutan skyddar. Tredje spruta påstås ge ”rimligt skydd” mot omikron.0 

Kultur

Ny bokhandel säljer böcker som nobbas av Bonnier. Uppger sig ha marknadens största urval.0 

Pedofilanklagelserna mot Bob Dylan växer. Vänsterikonen anklagas för "månader" av sexövergrepp.0