Youtube

Skojade om svarta - stängs av från skolan

Publicerad 17 februari 2012 kl 21.43

Inrikes.Amerikansk media har gått i taket sedan två tonårstjejer i Florida lagt upp en provocerande video på Youtube där de raljerar om bidragsberoende afroamerikaner. Nu har tjejerna fått ta emot flera dödshot - och blivit avstängda från skolan.

Gilla artikeln på Facebook

Det var på tisdagen som de två flickorna, som båda är i 14-årsåldern, lade upp en provocerande video där de raljerade om bidragsberoende och kriminalitet bland afroamerikaner i Florida. Något som omedelbart fick medierna att reagera.

"14 minuter av hat", sammanfattar nyhetsankaret på den lokala tv-stationen och visar en bild på de båda tjejerna, som själva gick ut med sina namn i Youtube-klippet.

På onsdagen ringde medierna upp flickornas högstadieskola och krävde diciplinära åtgärder, vilket skolan då ännu inte hunnit vidta. Däremot var polisen på plats för att stävja eventuella oroligheter. Dagen därpå meddelade skolan att man nu stängt av de två flickorna.

Några krav på diciplinåtgärder hördes dock inte när Noel Ignatiev, professor i modern konst vid Massachusetts College of Art, fällde nedanstående kommentarer i en tv-dokumentär. Tvärtom är kulturmarxisten noga med att framhålla att hans åsikter, som går ut på man måste "utrota den vita rasen", betraktas som fullt legitima inom universitetsvärlden idag.

Att jämföra med:


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Ekonominyheter

Polen utesluter räntesänkningar

"Tidigast 2026".. Behåller styrräntan på 5,75 procent – trots lägre inflation än Sverige.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Pratar om fred – men hur blir det? Utrikespolitiskt är Le Pens parti ett oprövat kort.0 

Mer från Inrikes

Vetenskap

Nord stream-gasen kvar i havet. Mätningarna visar.0 

Svensk AI-superdator blir dubbelt så kraftfull. "Berzelius" uppgraderas för 125 miljoner kronor.0 

Kultur

Fler läser fysiska böcker i sommar. Kan vara riktigt bra raggningstrick.0