Merkel muss weg
Arrangörerna marknadsför demonstrationen med en bild på Merkel i slöja.

"Merkel måste bort": Tyskar samlas i stor demonstration mot asylpolitiken

Publicerad 29 juli 2016 kl 20.38

Utrikes. Tusentals tyskar väntas på lördagen delta under en stor demonstration i centrala Berlin. Deras krav: att Angela Merkel ska avgå och asylinvandringen stoppas, rapporterar Daily Express.

Gilla artikeln på Facebook

Missnöjet med den 62-åriga förbundskanslern jäser i Tyskland. I en kommentar till de senaste tidens terrordåd förklarade Angela Merkel på torsdagen att hon trots våldet vägrar att ändra sin asylpolitik – och förklarade att det är tyskarnas "historiska plikt" att acceptera massinvandringen från tredje världen.

På lördag arrangerar flera högerorienterade organisationer en demonstration på historiska Washingtonplatz. Polisen räknar med att åtminstone 5.000 personer från olika delar av landet kommer att samlas för att demonstrera under parollen "Merkel muss Weg" (Merkel måste bort).

På arrangörernas Facebook-sida pryds en affisch för evenemanget av en bild på förbundskanslern iklädd slöja. På Twitter har hashtaggen #Merkelmussweg fått stor spridning.

Demonstranterna kommer att samlas på torget klockan 15 och polisen förväntar sig även motdemonstrationer från vänsterextremister.

Den schweiziske högerpolitikern Ignaz Bearth skriver på Facebook att han förväntar sig att manifestationen blir "jättestor" och bekräftar också att han kommer att vara på plats som talare, skriver Daily Express.


Stor guide: Bli helt ospårbar online. Uttryck dig fritt och riskfritt på nätet – vi lär dig använda enkla tekniken som inte ens NSA rår på.552 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Positiva trenden från i våras bruten. Dyster prognos för stora branscher om trenden håller i sig0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0