Merkel muss weg
Arrangörerna marknadsför demonstrationen med en bild på Merkel i slöja.

"Merkel måste bort": Tyskar samlas i stor demonstration mot asylpolitiken

Publicerad 29 juli 2016 kl 20.38

Utrikes. Tusentals tyskar väntas på lördagen delta under en stor demonstration i centrala Berlin. Deras krav: att Angela Merkel ska avgå och asylinvandringen stoppas, rapporterar Daily Express.

Gilla artikeln på Facebook

Missnöjet med den 62-åriga förbundskanslern jäser i Tyskland. I en kommentar till de senaste tidens terrordåd förklarade Angela Merkel på torsdagen att hon trots våldet vägrar att ändra sin asylpolitik – och förklarade att det är tyskarnas "historiska plikt" att acceptera massinvandringen från tredje världen.

På lördag arrangerar flera högerorienterade organisationer en demonstration på historiska Washingtonplatz. Polisen räknar med att åtminstone 5.000 personer från olika delar av landet kommer att samlas för att demonstrera under parollen "Merkel muss Weg" (Merkel måste bort).

På arrangörernas Facebook-sida pryds en affisch för evenemanget av en bild på förbundskanslern iklädd slöja. På Twitter har hashtaggen #Merkelmussweg fått stor spridning.

Demonstranterna kommer att samlas på torget klockan 15 och polisen förväntar sig även motdemonstrationer från vänsterextremister.

Den schweiziske högerpolitikern Ignaz Bearth skriver på Facebook att han förväntar sig att manifestationen blir "jättestor" och bekräftar också att han kommer att vara på plats som talare, skriver Daily Express.


Nya Sverigebilden

Den politiska korrektheten har sprängt alla gränser, enligt danska profilen. "Krävs fackmän inom psykiatrin" för att beskriva det politiska tillståndet i Sverige.0 Plus

Missar aldrig chansen att utmåla oss som monster. Kultförfattaren Jim Goad förklarar hur vi hamnat här.0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Vetenskap

Svenskar vistas utomhus 43 procent mer än vanligt. Överläkare: 70-åringar "som trotsiga tonåringar".0 Plus

Professorn: "Stäng ner samhället nu". Folkhälsomyndighetens strategi fortsätter sågas.0 

Kultur

Jonas Gardell fortsätter turnera – pressar ner åhörarna till 499. Stenrike vänsterkomikern får hård kritik för coronadraget.0