" /> " /> " />
Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin.
38284936@N05/CC-BY-NC-ND

Miljöpartiet storsatsar på tiggande romer

Publicerad 19 februari 2014 kl 11.36

Inrikes.Miljöpartiet vill avsätta skattepengar för att ge gratis bostäder till alla östeuropeiska romer som kommer till Sverige för att tigga, rapporterar Aftonbladet.

Gilla artikeln på Facebook

I sin vårbudget kommer partiet lyfta fram en "tak över huvudet"-garanti som ska gälla i hela Sverige och även inkludera tillresta tiggare från andra EU-länder.

Om man inte ger de tiggande romerna gratis bostäder så kan det innebära att man utsätter dem för "rasism och diskriminering", understryker Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin, 30.

– När vi har rasismen och diskrimineringen av romer i Europa så får inte Sverige bli en del av det. Vi får inte här agera på ett sätt som gör att vi får större lojalitet med den politik som drabbar romer i Rumänien än vad vi faktiskt har med människorna, säger Fridolin till Aftonbladet.

Gustav Fridolin kräver också att EU-kommissionen ska införa sanktioner mot länder som Rumänien, som 30-åringen påstår kränker romernas "mänskliga rättigheter".


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nya Sverigebilden

Här talar invandraren ut om sitt hat mot svenskar. "Ni är äckliga pedofiler" och "ni kommer aldrig lyckas kasta ut oss", säger han bland annat.0 Plus

Nyheter från förstasidan

BLM bryter med "vita, privilegierade" AFA

Raskrig inom extremvänstern i USA. BLM anklagar AFA för att vara priviegierade vita överklassextremister.0 

Ekonominyheter

Riksbanken: Ny nedgång i ekonomin

Reporäntan kvar på noll procent. "Väntas vara kvar på den nivån de kommande åren."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0