Kaplanaffären
Bostadsminister Mehmet Kaplan är inblandad i en miljonhärva kring Husbymoskén.

Minister i muslimsk miljonhärva

Publicerad 12 november 2014 kl 15.33

Politik. Kvällstidningen Expressen avslöjade igår att bostadsminister Mehmet Kaplan (MP) är indragen i en miljontvist kring Husbymoskén.

Gilla artikeln på Facebook

Turerna tog sin början redan förra våren när föreningen Husby Islamiska Kultur Centers förra styrelse avsattes och ersattes med en ny. Det uppstod då oklarheter kring den nya styrelsens legitimitet och den gamla styrelsen fortsatte att företräda föreningen, vilket ledde till en tvist i moskén. Den gamla styrelsen har därefter, genom två extrainsatta styrelsemöten, beslutat sig för att upplösa föreningen och istället skapa en stiftelse för moskén.

Mehmet Kaplan fanns med som mötesordförande på båda dessa extrainsatta möten och har skrivit under båda mötesprotokollen. I samma veva har föreningens pengar, omkring en miljon kronor, flyttats från föreningens konto i Nordea till ett nytt konto i en okänd bank. Beslutet togs trots att det rådde oklarheter kring vilken befogenhet den gamla styrelsen hade att ta några sådana beslut säger företrädare för föreningen.

– Vi vill fråga [Mehmet Kaplan] vart pengarna har flyttats och varför, säger Imad Anwar och Ridha Zaafrani från Husbymoskéns styrelse till tidningen Expressen.

Även Nordea har blandats in i tvisten och i omgångar fryst tillgångarna på föreningens bankkonto och polisen har kopplats in för att utreda vem som har rätt att hantera moskéns pengar. Bostadsministern menar dock att turerna kring den saknade miljonen inte berör honom eftersom han inte är medlem eller har deltagit i några beslut. Hans enda roll ska ha varit att agera mötesordförande för de två kontroversiella mötena, påstår han.


Coronavaccin
Great Reset

"Great Reset", "Build Back Better"... Globala eliten påstås förbereda radikal dystopisk "ny världsordning" med Trump röjd ur vägen.0 Plus

Ekonominyheter

Nyföretagandet har ökat under pandemin

73.687 nya företag under 2020.. Det är en ökning med 10 procent jämfört med föregående år.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.