Kidnappningsvåldtäkten i Motala 2016
På brottsplatsen säkrade polisens tekniker två ölburkar.

Slet in svensk kvinna i bil och våldtog henne brutalt

Publicerad 8 april 2018 kl 14.45
Av Peter Eliasson

Inrikes. Två gärningsmän kidnappade sommaren 2016 en svensk kvinna i Motala, körde ut henne i ett skogsparti och gruppvåldtog henne. I fredags dömdes en 39-årig man från Bulgarien för delaktighet i kidnappningsvåldtäkten. Straffet blev fängelse i sex år och utvisning på livstid.

Gilla artikeln på Facebook

Brottet skedde natten mot den 5 juni 2016 på Stora torget i Motala när den svenska kvinnan fördes bort av två för henne okända män.

En av de två gärningsmännen slet in kvinnan i baksätet på en bil och den andre mannen agerade chaufför. Därefter fördes hon till en avlägsen plats nordost om Motala.

Väl ute i skogen våldtog männen henne brutalt vid upprepade tillfällen. Hon misshandlades och någon av gärningsmännen dunkade hennes huvud i bildörren. Händelseförloppet pågick, enligt kvinnan, i flera timmar.

Till slut lyckades våldtäktsoffret fly genom att hoppa ut ur bilen.

Genom den tekniska bevisningen som säkrades i våldtäktsärendet kunde polisen identifiera en av gärningsmännen – en 39-årig man från Bulgarien – som i februari 2018 åtalades för grov våldtäkt och människorov.

Då satt den 39-årige mannen redan fängslad sedan han året dessförinnan begått en grov misshandel i Tranås.

Mannens DNA har bland annat säkrats på en ölburk på brottsplatsen. Dessutom har hans spermier säkrats i målsägandens trosor, på hennes tröja och i hennes slida.

Mannen har i polisförhör och under rättegången nekat till att han skulle ha varit inblandad i någon våldtäkt eller något bortförande.

39-åringen har emellertid haft svårt att förklara de graverande DNA-spåren som polisen kunnat säkra. Därtill kommer att han också pekades ut av målsäganden under rättegången.

Linköpings tingsrätt menar att bevisningen är robust nog för att det ska anses ställt utom rimligt tvivel att mannen är skyldig till gärningarna. Därför dömer rätten honom för grov våldtäkt och människorov.

Domstolen menar att det sistnämnda brottet, enligt lagens mening, ska betraktas som "mindre grovt". Påföljden för gärningsmannen blir fängelse i sex år samt utvisning på livstid.

Den 39-årige mannen döms också att betala 210.000 kronor i skadestånd till den våldtagna kvinnan.


Satte skräck i muhammedanerna. Arabisk historiker: "Ingen vågade möta dem i strid"0 Plus

Våldsamma scener i Östeuropa. By gick samman för att hämnas sexmordet på 8-åringen.0 Plus

Försvarar sig med att allt är Sveriges fel. En rad offer – mannen körde in i vakterna när han skulle gripas.0 Plus


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.