Moderaterna kallades "nazister" på S-toppens Facebook

Publicerad 7 december 2019 kl 12.15

Inrikes. Moderaterna kallades för nazister på Facebooksidan till Kenneth Forsberg (S), som är kommunfullmäktiges ordförande i Haninge. Forsberg hävdar att någon stulit hans telefon och gjort inlägget utan hans vetskap.

Gilla artikeln på Facebook

Tidigare i veckan möttes Moderatledaren Ulf Kristersson och Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson.

Detta trots att Kristersson upprepade gånger bedyrat att det aldrig blir något samarbete mellan M och SD.

Mötet skapade kraftiga reaktioner från flera håll.

På Facebook-sidan som tillhör kommunfullmäktiges ordförande i Haninge, Kenneth Forsberg (S), publicerades ett inlägg där Moderaterna kallades för nazister, något som först ska ha uppmärksammats av moderaten Rebecca Weidmo Uvell.

"Moderatborgarbrackornazisterna visar sitt rätta ansikte! Konservativa och nassar som vill hänga upp oss Socialdemokrater och fackligt aktiva i lyktstolpar! Om du som är min vän här på FB sympatiserar med dessa rasistiska partier och därmed önskar min snara hädangång, så ge dig till känna så jag kan blockera dig från min personliga sida och de andra sidorna som jag administrerar", ska det ha stått i inlägget.

Men i efterhand har S-politikern förnekat att det var han som skrev inlägget. Hans förklaring är att någon stulit hans mobiltelefon på en julfest och sedan postat inlägget för att skada honom. Han har nu polisanmält telefonen stulen.

Först ett dygn senare ska han ha upptäckt inlägget, och raderat det.

– Det är ju fruktansvärt det som står där, säger han till P4 Stockholm om Facebook-inlägget och påstår att telefonen enligt logguppgifterna ska ha befunnit sig i Göteborg när kommentaren skrevs.

I sociala medier är det dock många som inte tror på hans version, påpekar Sveriges Radio. Men politikern hävdar bestämt sin oskuld.


Nyheter från förstasidan

Staffanstorp planerar för gated communities

Christian Sonesson (M) rasande på regeringens slapphet. "Bombdåd utförda av kriminella lamslår städer och river sönder vårt land."0 

Ekonominyheter

Dyrare än någonsin bygga hus i Sverige

Kostnaderna steg 2,9 procent 2019.. Nu ökar Sverige försprånget – är redan dyrast i EU.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn. Joakim Andersen minns en av vår tids främsta tänkare.0 Plus

Vetenskap

Skrev att akademisk frihet var "patriarkalt" förtryck – fick högsta betyg. Även vetenskaplig obektivitet är patriarkatets påfund, enligt uppsatsen.0 

Forskare: Barn känner smärta när de aborteras. Nya studier omkullkastar argument för abort.0 Plus

Kultur

Vrålade "Fuck Jimmie!" och visade rumpan i SVT. Kvinnliga artisten skrek ut politiska budskap och visade baken inför kameran.0 

PK-storm mot Stephen King. Kritiserade kvotering av ickevita i filmroller.0