Mona Sahlin jobbar med att städa hotell

Publicerad 21 oktober 2019 kl 10.13

Inrikes. Sveriges tidigare vice statsminister Mona Sahlin jobbar numera som bland annat städare på ett hotell i Hultsfred. Det uppger den tidigare politikern själv i en intervju med TV4.

Gilla artikeln på Facebook

Efter politiken brukar många svenska politiker "gå till näringslivet" och bli så kallade PR-konsulter, det vill säga sköta kontakterna med ännu verksamma politiker när storföretag vill köpa lagstiftning, sälja patriotrobotar och liknande. Men Socialdemokraternas tidigare partiledare Mona Sahlin har valt en annan väg.

I veckan var Mona och dottern Jenny Sahlin med i Malou von Sivers morgonsoffa på TV4. Där berättade det att dottern driver ett hotell i småländska Hultsfred och att Mona numera jobbar med att hjälpa till i köket, reception eller tar hand om städning.

Det verkar dock inte som att Mona Sahlin sköter någon del av företagets ekonomi.

Sedan Jenny Sahlin tog över verksamheten 2013 har omsättningen ökat med 60 procent, skriver Fokus. Hultsfredsfestivalen är nedlagd sedan länge men det kommer fortfarande besökare till Astrid Lindgrens värld i Vimmerby som ligger två mil norrut, skriver Fokus.


Video: Kommer "aldrig i livet" flytta tillbaka. "För mycket våldtäkter, mord, knivhuggningar, halshuggningar, skjutningar, sprängningar, rån, allt."0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0