Morddömd S-politiker överklagar livstidsdom

Publicerad 5 juni 2021 kl 15.47

Inrikes. Den socialdemokratiska kommunpolitikern Jennie Olsson, som dömts till livstids fängelse för mord, överklagar domen till Högsta domstolen. Det skriver Expressen.

Gilla artikeln på Facebook

Olsson har av såväl tingsrätten som hovrätten dömts för att ha knivmördat sin kollega, en personlig assistent, hemma hos en person i Trollhättan som är i behov av assistans dygnet runt. Syftet med mordet var att ostört kunna stjäla den vårdbehövandes pengar.

Att syftet med mordet var att S-politikern ville komma över pengar ansåg hovrätten var en försvårande omständighet. "Mordet var således instrumentellt. Det är en i hög grad försvårande omständighet som talar för att påföljden bör bestämmas till livstids fängelse”, skrev domstolen i sin dom.

Jennie Olsson har hela tiden förnekat brott och sagt att två män mördade hennes kollega och därefter tvingade henne att ta ut pengar från brukarens kontokort. En förklaring som hovrätten avfärdat som "osannolik".

Inför överklagandet till Högsta domstolen har Jennie Olsson bytt ut sin advokat. Hennes nya advokat säger till Expressen att han inte har någon kommentar till rättsfallet i nuläget.

Jennie Olsson kandiderade för Socialdemokraterna till kommunfullmäktige i Munkedal i valet 2018. Hon har även varit ersättare i en kommunal nämnd.


Ekonominyheter

Fortsatt kritik mot "woke" Ikea

"Varför har ni butiker i Saudiarabien?".. Svenska möbeljätten anklagas återigen för hyckleri.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.