Här kallar Ivar Arpi regeringen för en "styggelse" i SVT Aktuellt. Detta reagerar Morgan Johansson (S) starkt på och anklagar Arpi för att undergräva demokratin.

Morgan Johansson (S) accepterar inte kritik mot regeringen: "Farlig väg att gå"

Publicerad 4 januari 2020 kl 00.02

Inrikes. Säger man taskiga saker om regeringen har man "återgått till att inte längre respektera demokratin", menar justitieminister Morgan Johansson (S) på Twitter.

Gilla artikeln på Facebook

Det var igår som SvD-ledaren Ivar Arpi i SVT Aktuellt kallade Löfvenregeringen för "en styggelse på alla sätt..."

Med detta menar han att regeringen består av partier som bara gick ihop för att stänga ute Sverigedemokraterna.

– Alla partier som ingår i den här regeringen och i regeringsunderlaget gick till val på något annat än vad de gör. Så de har ju svikit sina väljare, fortsätter Arpi i SVT-inslaget.

Uttalandet får nu justitieminister Morgan Johansson att se rött:

"Det här är faktiskt ett oerhört uttalande. Har det alltså gått så långt att konservativa opinionsbildare nu har återgått till att inte längre respektera demokratin?", skriver han på Twitter och fortsätter:

"Hur illa högern än tycker om januarisamarbetet, så bör de respektera folkviljan som den kommit till uttryck i allmänna val, och inte ägna sig åt att beskriva regering och riksdag som illegitima. Det är en farlig väg."

Men Johansson får snabbt mothugg av Arpi, som menar att det är Socialdemokraterna som inte respekterar folkviljan eftersom partiet gick till val på en helt annan politik:

"Demokrati handlar om att skapa legitimitet, inte om att behålla makten till varje pris. Socialdemokraterna gör tvärtemot vad de gick till val på. Det finns inget som förenar regeringsunderlaget förutom deras vilja till makt och deras avsky för SD. Så urholkar man demokrati."


Sjunkande skolresultat, no go-zoner och ökat våld kan ha en enkel förklaring. Joakim Andersen har läst ny bok om eugenikens nedtystade men välbelagda sanningar.0 Plus

Varning för otäcka bilder! Uppemot 30 män rök ihop med yxor, brännbollsträn och machetes – blod överallt.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Omfattande IT-haveri på kontantfri storbank

Varken app, kort eller internetbanken fungerar.. SEB kan ha debiterat bankkort dubbelt – nu vill banken att kunderna löser problemet själva genom att gå igenom sina transaktioner i efterhand.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn. Joakim Andersen minns en av vår tids främsta tänkare.0 Plus

Vetenskap

Även vargar kan apportera bollar. "När jag såg den första vargvalpen hämta bollen fick jag bokstavligen gåshud."0 

Skrev att akademisk frihet var "patriarkalt" förtryck – fick högsta betyg. Även vetenskaplig obektivitet är patriarkatets påfund, enligt uppsatsen.0 

Kultur

Vrålade "Fuck Jimmie!" och visade rumpan i SVT. Kvinnliga artisten skrek ut politiska budskap och visade baken inför kameran.0 

PK-storm mot Stephen King. Kritiserade kvotering av ickevita i filmroller.0