Här kallar Ivar Arpi regeringen för en "styggelse" i SVT Aktuellt. Detta reagerar Morgan Johansson (S) starkt på och anklagar Arpi för att undergräva demokratin.

Morgan Johansson (S) accepterar inte kritik mot regeringen: "Farlig väg att gå"

Publicerad 4 januari 2020 kl 00.02

Inrikes. Säger man taskiga saker om regeringen har man "återgått till att inte längre respektera demokratin", menar justitieminister Morgan Johansson (S) på Twitter.

Gilla artikeln på Facebook

Det var igår som SvD-ledaren Ivar Arpi i SVT Aktuellt kallade Löfvenregeringen för "en styggelse på alla sätt..."

Med detta menar han att regeringen består av partier som bara gick ihop för att stänga ute Sverigedemokraterna.

– Alla partier som ingår i den här regeringen och i regeringsunderlaget gick till val på något annat än vad de gör. Så de har ju svikit sina väljare, fortsätter Arpi i SVT-inslaget.

Uttalandet får nu justitieminister Morgan Johansson att se rött:

"Det här är faktiskt ett oerhört uttalande. Har det alltså gått så långt att konservativa opinionsbildare nu har återgått till att inte längre respektera demokratin?", skriver han på Twitter och fortsätter:

"Hur illa högern än tycker om januarisamarbetet, så bör de respektera folkviljan som den kommit till uttryck i allmänna val, och inte ägna sig åt att beskriva regering och riksdag som illegitima. Det är en farlig väg."

Men Johansson får snabbt mothugg av Arpi, som menar att det är Socialdemokraterna som inte respekterar folkviljan eftersom partiet gick till val på en helt annan politik:

"Demokrati handlar om att skapa legitimitet, inte om att behålla makten till varje pris. Socialdemokraterna gör tvärtemot vad de gick till val på. Det finns inget som förenar regeringsunderlaget förutom deras vilja till makt och deras avsky för SD. Så urholkar man demokrati."


Satte skräck i muhammedanerna. Arabisk historiker: "Ingen vågade möta dem i strid"0 Plus

Vetenskap

Stor svensk studie bekräftar fördomar. Höjda bidrag från S-regeringen får bidragstagare att skaffa fler barn istället för att skaffa ett arbete, visar en undersökning från Inspektionen för socialförsäkringen.0 Plus

Forskarna om plötsliga ombytet. Omvälvande händelse runt 1000 f.Kr. förklarar religiösa tabut.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ikea drar tillbaka sin katalog – bild på afrikan "rasistisk"

"Vi är djupt ledsna." Rasistiskt med siffror på afrikanens tröja, enligt medarbetare.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0