Här kallar Ivar Arpi regeringen för en "styggelse" i SVT Aktuellt. Detta reagerar Morgan Johansson (S) starkt på och anklagar Arpi för att undergräva demokratin.

Morgan Johansson (S) accepterar inte kritik mot regeringen: "Farlig väg att gå"

Publicerad 4 januari 2020 kl 00.02

Inrikes. Säger man taskiga saker om regeringen har man "återgått till att inte längre respektera demokratin", menar justitieminister Morgan Johansson (S) på Twitter.

Gilla artikeln på Facebook

Det var igår som SvD-ledaren Ivar Arpi i SVT Aktuellt kallade Löfvenregeringen för "en styggelse på alla sätt..."

Med detta menar han att regeringen består av partier som bara gick ihop för att stänga ute Sverigedemokraterna.

– Alla partier som ingår i den här regeringen och i regeringsunderlaget gick till val på något annat än vad de gör. Så de har ju svikit sina väljare, fortsätter Arpi i SVT-inslaget.

Uttalandet får nu justitieminister Morgan Johansson att se rött:

"Det här är faktiskt ett oerhört uttalande. Har det alltså gått så långt att konservativa opinionsbildare nu har återgått till att inte längre respektera demokratin?", skriver han på Twitter och fortsätter:

"Hur illa högern än tycker om januarisamarbetet, så bör de respektera folkviljan som den kommit till uttryck i allmänna val, och inte ägna sig åt att beskriva regering och riksdag som illegitima. Det är en farlig väg."

Men Johansson får snabbt mothugg av Arpi, som menar att det är Socialdemokraterna som inte respekterar folkviljan eftersom partiet gick till val på en helt annan politik:

"Demokrati handlar om att skapa legitimitet, inte om att behålla makten till varje pris. Socialdemokraterna gör tvärtemot vad de gick till val på. Det finns inget som förenar regeringsunderlaget förutom deras vilja till makt och deras avsky för SD. Så urholkar man demokrati."


Åtalet mot AFA

Bekräftades vara äkta – nu tätnar mysteriet. Besättningen berättar om filmerna från närkontakten som militären först försökte mörka.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

"Därför stämmer jag Swedbank". Widar Nord om sin tvist med S-märkta bankjätten.0 

Slipper svara – varje gång. Ordföranden ingriper så fort banken får en svår fråga från Fria Tiders chefredaktör Widar Nord.0 

Mer från Inrikes

Trump Jr uppmanar till bojkott av sociala mediejättar

Gör Telegram till sin primära plattform.. "Jag vill ha en plats där idéer konkurrerar med varandra."0 

SMHI klass 3-varnar för snökaos i Västerbotten

Högsta varningsklassen.. Kan störa elförsörjning och telekommunikationer.0 

Regeringen "ställer om" Sverige till "klimatekonomi"

Presenterar hundra olika åtgärder.. "Vi lägger grunden för en långsiktig och hållbar omställning av samhället."0 

Vetenskap

Harvardprofessorn: Mystiska föremålet som passerade jorden var farkost från utomjordisk civilisation. Kan ha skickats för att studera jorden: "Vi kan identifiera artificiella objekt"0 Plus

Kultur

Phil Spector död i corona. Demonproducenten och mördaren har avlidit.0 

Breaking Bad-stjärnan kritisk till "cancel culture". Samhället har blivit hårdare och mindre tolerant, enligt Bryant Cranston.0