Sommar i P1

Morgan Johanssons stöd till hatiska invandrarpolisen

Publicerad 20 juli 2021 kl 11.42

Inrikes. Sveriges Radios sommarpratare, invandrarpolisen Nadim Ghazale, har hamnat i hetluften för sina hatiska inlägg på Twitter. Där skriver han bland annat om att SD kan "suga hästpenis" och att sverigedemokrater borde stängas in. Men nu får polisen stöd av justitieminister Morgan Johansson (S).
"Vi är många som uppskattar dig och det du gör", skriver Johansson.

Gilla artikeln på Facebook

Nadim Ghazale har fått hård kritik för sitt sommarprat i P1 förra veckan, då han bland annat gick till hånfull attack mot svenskar.

– Är du vit, svensk, straight och man? Då är du redan inkvoterad. Grattis! Du fick den enklaste vägen, sade Nadim Ghazale i programmet.

Efteråt har Ghazale uppgett att han utsatts för "en häxjakt" och omfattande hat på sociala medier. Det har lett till att han själv anklagats för att ha uttryckt sig hatiskt om invandringskritiker och andra.

I tidigare inlägg på Twitter har han skrivit kommentarer som: "SD kan suga närmsta inavlade hästpenis".

Att rösta på SD i missnöje mot de andra partierna "är som att äta bajs för att man inte gillar maten", har Ghazale också konstaterat.

Dessutom har invandrarpolisen uppmanat uppmanat till att stänga in "SD och rassepacket" i en särskild del av Sverige:

"Kan vi inte ge SD och rassepacket ett landskap, typ Skåne, så att de kan stänga in sig och låta oss andra normala leva i fred?"

I ett annat inlägg skriver polisen: "Fuck er SD & andra rasistsvin. Ni är förklädda nazister allihop. Ni är problemet. Ni är hotet."

Nadim Ghazale försvarar sig nu mot anklagelserna i en ny tweet.

"Ni har grävt djupt i arkiven för att sänka mig och hittat ett par gamla, vissa riktigt gamla, väldigt olämpligt formulerade tweets från min sida som jag såklart skäms för", skriver han.

Han uppger sig också fortfarande vara utsatt för "gränslös rasism" och hat.

Invandrarpolisen får på Twitter stöd av flera vänsterprofiler – bland annat justistie- och migrationsminister Morgan Johansson (S).

"Nadim! Det är såhär hatarna gör när de försöker komma åt starka företrädare vars åsikter de inte gillar. Vi är många som uppskattar dig och det du gör. Ta din välförtjänta ledighet med familjen, det är du värd!" skriver Morgan Johansson.


Chockerande videon. Skräckdådet sker mitt på dagen – inför publik.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Åtta gånger fler sjuka med vaccin än utan

Stockholm massvaccinerades. Då ökade smittspridningen med 800 procent.0 

Ekonominyheter

Swedbank har Sveriges minst nöjda kunder

Nya siffror från Svenskt Kvalitetsindex.. Här är Sveriges bästa – och sämsta – banker.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.