Moskévurmande SD-politiker vill lämna partiet: "Ställer inte upp på Nürnberglagar"

Publicerad 18 mars 2019 kl 17.48

Inrikes. SD-politikern Mark Collins, som vill befolka Höga kusten med muslimer och nyanlända, vill nu lämna Sverigedemokraterna. Han tänker inte gå med på partiets "Nürnberglagar", säger han till P4 Västernorrland.

Gilla artikeln på Facebook

Det var SD-politikern Mark Collins, ledamot i kommunfullmäktige i Kramfors i Västernorrlands län, som lade ett förslag om att bygga ett muslimskt kulturcentrum och en moské i Kramforsområdet.

Syftet var att locka dit muslimer och nyanlända invandrare, eftersom området kring Höga kusten enligt honom håller på att avbefolkas.

Men då protesterade partiet, och inledde en utredning mot honom.

Denna utredning verkar dock bli verkningslös, eftersom Collins nu vill lämna partiet självmant. Han är chockad av utredningen.

– Jag ställer inte upp på såna här Nürnberglagar. Det här är helt vansinne, det är 2019 nu. Detta ska vi inte stå ut med, säger han till P4 Västernorrland.

Collins är inte säker på om något annat partiet vill ha honom. Kanske är KD mer ett parti för framtiden, och han vill gå framåt, säger han. Blir det inget annat politiskt parti, kan han sitta kvar som politisk vilde.


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn. Jan Tullberg om att försörja välfärdskungar eller nomenklatura.0 

Vetenskap

Spektakulära fyndet: 210.000 år gammal mänsklig skalle i grekisk grotta. Människan kan ha funnits i Europa 150.000 år tidigare än man trott.0 

Svensk uppfinning kan stoppa sommarhettan inomhus. Specialdesignad fönsterfilm fördelar solens värme jämnt från morgon till kväll.0 

Kultur

James Bond ersätts av kvinnlig afrikan i nästa film. Hon spelar "agent 007" i kommande Bondfilmen.0 

Världens dyraste gitarr såld. Fender-gitarr gick för 37 miljoner kronor.0