MP kräver mer generös invandring – mitt i coronakrisen

Publicerad 6 april 2020 kl 13.03

Inrikes. Miljöpartiet vill nu se permanenta uppehållstillstånd till så kallade ensamkommande flyktingbarn som tillfälligt fått stanna enligt gymnasielagen. Det säger Rasmus Ling, partiets migrationspolitiske talesperson. Coronasmittan har nämligen ändrat förutsättningarna drastiskt, säger han P1 Morgon idag.

Gilla artikeln på Facebook

Det var i P1 Morgon i morse som Miljöpartiets migrationspolitiske talesperson Rasmus Ling diskuterade så kallade ensamkommande flyktingbarn med Maria Malmer Stenegard, migrationspolitisk talesperson för Moderaterna.

Enligt Sveriges Radio slår coronakrisen "hårt" mot de invandrare som fått tillfälligt uppehållstillstånd genom gymnasielagen.

Miljöpartiets lösning är att ge dem permanent uppehållstillstånd. Ling tycks inte ens vilja kräva att de ska leva upp till lagens krav.

– Förutsättningarna har ändrats så exceptionellt. Det måste man se och släppa sina ideologiska käpphästar och hantera den här krisen mer pragmatiskt, säger han i P1 Morgon. I det här läget gör vi ju drastiska beslut för väldigt många grupper i samhället, företag, anställda, studenter och andra, och så gör vi även för den här gruppen.

Rasmus Lings argument är bland annat att det annars kommer leva "tiotusentals" illegala invandrare i Sverige, och då går landet miste om bland annat "forskare", hävdar han i programmet.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Ökningen av konkurser har upphört

Kraftig minskning i flera branscher.. I Stockholm sjunker nu antalet konkurser med 14 procent.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Vetenskap

Svenska satsningen: Coronavaccin i form av nässpray. Ska kunna ges direkt i nässlemhinnan.0 

Var tredje europeisk kvinna bär på supergen från neandertalare. De som bär på genen föder fler barn och får färre missfall.0 Plus

Kultur

Bryan Adams pudlar efter anklagelser om rasism. Skyllde viruset på "förbannade fladdermusätande jävlar".0 

Är negerbollen dansk?. Populärt bakverk med kontroversiellt namn firas idag.0 Plus