Sverige har ett "stort problem" med "rasism", enligt jämställdhetsminister Åsa Lindhagen (MP).

MP: Svenskarnas "rasism" förstör integrationen

Publicerad 16 juli 2020 kl 12.25

Inrikes. Sverige har ett "stort problem" med rasism och arbetet mot svenskarnas "främlingsfientlighet" måste fortsätta, förklarar jämställdhetsminister Åsa Lindhagen (MP) i en intervju med DN. Bland annat föreslår hon mer "utbildning" riktat mot folket genom Forum för levande historia.

Gilla artikeln på Facebook

Det var igår som det kom en undersökning från Novus som påstås visa att en av fem svenskar inte vill bo granne med muslimer eller invandrare från Mellanöstern och Afrika.

Detta är allvarligt problem, hävdar nu regeringen.

Svenskarnas utbredda "rasism" kan förhindra en lyckad integration, enligt jämställdhetsminister Åsa Lindhagen.

– Det bekräftar att vi har ett stort problem med rasism i Sverige. Det är något som kan försvåra för människor att få en god start i Sverige – dels om man har flyttat hit, men också för människor som har bott länge i Sverige, säger hon till DN om Novusundersökningen.

Därför behöver mer göras för att bekämpa folkets attityder mot invandrare som kommer till Sverige. Enligt Lindhagen har svenskarnas "främlingsfientlighet" inte minskat med åren.

Hädanefter måste politikerna bli ännu tydligare med att påpeka "alla människors lika värde" och inte utmåla invandringen som något negativt. "Hatbrott" ska bekämpas och även den "strukturella rasismen" i samhället måste stoppas, säger hon i tidningen. Ministern vill även bota folkets "rasism" genom fler så kallade utbildningsinsatser riktade mot folket genom myndigheten Forum för levande historia.


Kriget mot veden

Löfven försökte förbjuda vedspisar 2017. Nu ska en ny avgift på "virkesupplag" vid vägar bli regeringens nya sätt att komma åt "gratisenergin" på landsbygden.0 Plus

Människans natur

Svenskar tål bara 4 procent invandrare, visar ny forskning. Sen flyttar de från bostadsområdet, enligt en avhandling från Linnéuniversitetet.0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Vetenskap

Hormon styr om pappor bryr sig om sina barn. Svenska forskare fick råtthannar att börja ta hand om ungarna.0 

Kultur

"Mr Bean" i upprop mot hatbrottslag. Muslimsk minister i Skottland vill inskränka yttrandefriheten.0 

Björn Kjellman: Fel att den "vite mannen" får så mycket utrymme. "Vår värld är orättvis och fördomsfull."0