MP-toppens framtidsvision: "Niklas och Mohammed tar sitt barn med elflyg till fjällen"

Publicerad 23 januari 2022 kl 12.40

Inrikes. Dagens Nyheter har låtit Miljöpartiets språkrör Märta Stenevi rita en teckning av sin drömvision av Sverige. Det blir ett mångkulturellt och ekologiskt paradis präglat av homosexualitet, islam, vindsnurror, solceller och elflygplan.

Dela artikeln

I teckningen, som DN har publicerat i samband med en partiledarintervju, har Märta Stenevi ritat hur Sverige skulle se ut om "MP fick styra fritt i 20 år".

Den 45-åriga MP-toppen har själv fått beskriva det som syns på bilden:

"I mitten står Niklas och Mohammed. De har ett barn som cyklar mycket och bor alla tre i ett hus med solpaneler. Deras granne Lisa var nära att lämna barnmorskeyrket 2021, men efter vår arbetstidsreform orkade hon stanna och är nu en glad pensionär som hyr elbil när hon behöver ta sig någonstans."

Texten fortsätter:

"Skogarna mår bra och långt ute till havs finns vindsnurreparker. Klimatförändringarna har hejdats så på loven kan Niklas och Mohammed ta sitt barn med elflyg till de svenska fjällen där snön ligger igen."

Teckningen har väckt uppståndelse på sociala medier. En av dem som skriver om DN-artikeln är författaren och frilansskribenten Jens Ganman, som kallar teckningen "sinnessjuk".

Han uppger att han först trodde att det rörde sig om satir, men att han sedan upptäckte att bilden faktiskt hade publicerats i DN, "på fullaste allvar".

"Som satiriker tackar jag Miljöpartiet för att de knuffat fram Märta Stenevi och Per Bolund som partiledare – som medborgare vill jag mest gråta. Må så vara att deras framtidsvision om Sverige är fullständigt orealistisk och intellektuellt sett på Teletubbies-nivå. Problemet är att de inte ser samtidens problem ens när de får dem i huvudet som ett kassaskåp tappat från femte våningen", skriver Jens Ganman på sin blogg.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Prognos: Bostadsbyggandet på fortsatt låga nivåer

Tecken på en liten vändning.. "Men vi är långt ifrån de nivåer som behövs."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.