Pressbild: SDU

MUF-topp spottade på sverigedemokrat

Publicerad 29 april 2012 kl 22.32

Inrikes.MUF Eskilstunas vice ordförande Rebaz Sanar Khadja anklagas för att ha spottat SDU Södermanlands vice ordförande Axel Heder i ansiktet. Enligt SDU har den unge invandrarpolitikern trakasserat samme sverigedemokrat i över ett års tid.

Gilla artikeln på Facebook

Det var i början av 2012 som Heder blev spottad i ansiktet och kallad ”fitta” av Khadja, vilket enligt SDU skedde helt oprovocerat. Påhoppet polisanmäldes men polisen valde att inte utreda ärendet vidare.

– Jag kan inte begripa hur en människa kan spotta en annan i ansiktet på grund av att de har olika åsikter. Jag känner mig helt ärligt djupt kränkt av Khadja, och förväntar mig att MUF:s riksorganisation agerar. När man attackerar andra människor för deras åsikter så har det gått på tok för långt, säger Axel Heder i ett pressmeddelande.

Efter spottloskan ska Khadja ha fortsatt sina attacker på Facebook, där han har sagt saker som ”du är minst lika dum som en hund”, ”rasist”, ”knulla din morsa” åt Heder. Han har också flertalet gånger uppmanat Heder att ”möta honom ensam” så att han ”får svar på alla frågor”.

Gustav Kasselstrand, förbundsordförande för SDU, är starkt kritisk till MUF-företrädarens beteende.

- Att vi attackeras både fysiskt och verbalt av meningsmotståndare förekommer tyvärr, men att de metoderna skulle sprida sig till regeringens ungdomsförbund hade jag inte kunnat vänta mig. Jag hoppas att detta inte är något som MUF ställer sig bakom och räknar med att man kommer att vidta åtgärder. Det är viktigt att alla ungdomsförbund gemensamt sluter upp kring värden som demokrati och yttrandefrihet och markerar mot politiskt betingade hot.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Brottsvåg på badhusen

"Jag befann mig i en sexuell nödsituation." Roade sig med att dyka från hopptornet efter våldsamma övergreppet, medan pojken fick föras till sjukhus.0 Plus

Här kampanjar hon mot "vita män" och "rasism". Men när fästmannen Hasan nekades PUT mördade han sin flickvän i protest.0 Plus

SD-topparnas kärlek allt annat än besvarad. Regeringen i Israel vägrar att ens vistas i samma rum som "nynazistiska" svenska partiet.0 Plus

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Mer från Inrikes

Vetenskap

Psykiatrivarningen: Viruset kan utlösa psykos. Coronalarm från Akademiska sjukhuset.0 

Han blir yngst hittills i rymden. Slår rysk kosmonaut med sju år.0 

Kultur

Kurt Westergaard död. Danske Muhammedtecknaren avliden.0