Mahmoodmoskén i Malmö som drivs av Ahmadiyya.

Muslimer vill bygga moské på Lidingö

Publicerad 4 februari 2020 kl 17.50

Inrikes. Muslimska invandrare vill nu bygga upp en moské på Lidingö i Stockholm. Muslimerna har ansökt om tillstånd, enligt Mitt i. Församlingen har redan två moskéer i landet. Detta är andra gången församlingen försöker få grönt ljus för en moské på Lidingö.

Gilla artikeln på Facebook

Det är den muslimska församlingen Ahmadiyya som nu vill ha en moské på Lidingö i Stockholm. Församlingen har ansökt om att antingen bygga en helt ny moské eller att göra om en redan befintlig byggnad.

Muslimerna förklarar att man växt till flera hundra medlemmar och därför är i behov av en moské.

Församlingen ska ha kontaktat kommunen redan 2018, men då vågade ingen politiker ta i frågan på grund av valtider, hävdar de.

Nu hoppas muslimerna att de ska få grönt ljus.

De har redan en hel vill i Spånga, men den räcker inte till.

– Vi har en identitet vi vill bygga. För oss är det också viktigt att vi inte tar emot pengar från staten. Våra medlemmar betalar hela bygget, säger Zaheer Ahmed, ordförande för Ahmadiyyaförsamlingen i Stockholm, till Mitt i och påpekar att det inte räcker med de moskéer som redan finns i staden.

Ahmadiyya beskrivs som ett ett internationellt muslimskt samfund som redan har församlingar i Göteborg och Malmö. Samtidigt säger man att även icke-muslimer ska vara välkomna i moskén. Enligt Ahmed är församlingen en "öppen" sådan som vill bidra till det svenska samhället.

Tanken är nu att upprätta en dialog med kommunens politiker, för att hitta en lämplig plats för moskén.


Hänger lappar med budskap på liken. "Jag heter Sajal, Jag våldtog... Det här är mitt straff" skrev lönnmördaren på sitt tredje offer.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Fyra döda i bilolycka – film sprids på nätet

Polisen: "Vidrigt." Den som filmade olyckplatsen i Göteborg riskerar fängelse.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.