" /> " /> " />

Muslimsk friskola hotas av nedläggning

Publicerad 20 februari 2013 kl 03.13

Inrikes.Den islamiska friskolan i Norrköping, Jasminskolan, hotas av nedläggning. Skolinspektionen har gjort flera besök och haft mycket att anmärka på – beslut väntas inom kort.

Gilla artikeln på Facebook

Skolan grundades 2010 och har en inriktning mot islam och har särskilt kommit att locka elever med somaliskt ursprung. Skolinspektionen har gjort flera oanmälda besök och skolan har inte rättat till bristerna och nu hotar nedläggning, rapporterar NT.

Skolinspektionen anser att det är brister i uppföljningen av elevernas kunskap och bristen på stöd för olika elevers behov anser de är mycket allvarlig. Inspektionen har varit kritiska mot den före detta rektorn på skolan, som inte haft någon pedagogisk utbildning eller erfarenhet. I september i fjol fick skolan en ny rektor, som inte ville uppge sitt namn till lokaltidningen – inte ens kommunens tjänstemän visste vad rektorn hette.

Sammantaget menar inspektionen att skolan har "anmärkningsvärt många brister".

Beslut om eventuell nedläggning väntas inom kort. Före detta lärare har larmat om att barn från Somalia värderas lägre än andra, flickor värderas även de lägre än pojkar, att nationella prov inte utförts och att undervisningen har "havererat".


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Brittiske författaren Douglas Murray om vår tids stora katastrof. "När de flesta som lever idag når slutet av sitt liv kommer Europa inte längre vara Europa."0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Depression, bipolär sjukdom och schizofreni. Dansk forskningsstudie stärker sambandet mellan PK-åsikter och traditionell galenskap.0 Plus

Kultur

Björn Kjellman: Fel att den "vite mannen" får så mycket utrymme. "Vår värld är orättvis och fördomsfull."0 

Vänsteraktivister rasar efter att svart komiker skämtat om slaveriet. Komediklubb attackeras efter politiskt inkorrekta skämt.0