Foto: -=RoBeE=-/Flickr

Muslimsk politiker vill förbjuda hundar

Publicerad 2 februari 2012 kl 06.43

Utrikes.En muslimsk politiker i Nederländerna, Hasan Küçük, har krävt ett förbud mot hundar i Haag, den tredje största staden i Nederländerna. Islamisk rättstradition anser att hundar är ”orena” djur och Haag består av mer än tolv procent muslimer.

Gilla artikeln på Facebook

Holländska kritiker menar att det nya kravet återspeglar en ökad bestämdhet i anspråken från muslimerna i Europa, som nu försöker införa islamiska juridiska och religiösa normer inom europeiskt territorium.

Nederländska politiska skribenter anser att Küçüks uttalanden är en provokation för att röra upp den muslimska befolkningen i Haag.

– I det här landet är djurägande lagligt. Den som inte håller med detta borde flytta till ett annat land, säger Paul ter Linden, som representerar det nederländska Frihetspartiet (PVV) i Haags kommunfullmäktige, enligt ett pressmeddelande från tankesmedjan Stonegate som citeras av bloggen Sweden Confidential.


Kriget mot veden

Löfven försökte förbjuda vedspisar 2017. Nu ska en ny avgift på "virkesupplag" vid vägar bli regeringens nya sätt att komma åt "gratisenergin" på landsbygden.0 Plus

Attackerade tv-profilen i grupp. Men det slutade med att vänsterextremisterna fick fly undan 57-åringen i panik.0 Plus

Nyheter från förstasidan


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.