Islamiska staten

Muslimsk terror sätter Flen på kartan

Publicerad 25 april 2015 kl 17.09

Inrikes. Tack vare den stora invandringen får just nu den sörmländska landsbygdsidyllen Flen extra medial uppmärksamhet. Flera muslimska terrorister som krigar för Islamiska staten misstänks nämligen komma från just Flen.

Gilla artikeln på Facebook

Sedan tidigare är det känt att muslimer från andra kommuner i Södermanland rest till Mellanöstern för att slåss för terrorgruppen Islamiska staten, men nu tror man alltså att detta gäller även för den lilla drygt 6000 invånare stora tätorten.

– Det har funnits misstankar kring det och vi vet också att det finns anhöriga och föräldrar som är oroliga och som också har kommit till moskén, säger Ola Nordqvist som är kommunens chef för utbildning, stöd och integration till Sveriges radio.

Nu ska kommunen inleda ett projekt för att försöka stoppa muslimer från Flen som vill resa till Mellanöstern för att kriga för Allah. Inte minst eftersom man är rädd för att dessa muslimer senare reser hem igen och fortsätter dödandet i Sverige.

Projektet ska bedrivas i samarbete med moskén i Flen, bland annat genom att kommunen ska utbilda ungdomarna där i muslimsk tro.

– Eftersom det även handlar om teologiska frågor, jag tror att moskén kan vara väldigt viktig i det här arbetet och kan möta de här grupperna och ta diskussionen utifrån den telogiska utgångspunkten, förklarar Nordqvist.


Great Reset

"Great Reset", "Build Back Better"... Globala eliten påstås förbereda radikal dystopisk "ny världsordning" med Trump röjd ur vägen.0 Plus

Kastade molotovcocktails mot lokalen. Video: Men antirasisterna råkade fångas av övervakningskameran.0 Plus

Kräktes två liter "svart vätska" innan sin död. SMS:ade sin mamma: "Din pojke är i fara, om nånting händer med mig, undersök."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Rena magin? Bostadspriserna fortsätter stiga – på bred front

Svenska boprisfesten tycks trotsa ekonomins lagar.. "När man inte tror att priserna kan stiga mer så gör de det ändå."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Slipper svara – varje gång. Ordföranden ingriper så fort banken får en svår fråga från Fria Tiders chefredaktör Widar Nord.0 

Vetenskap

Nya studien: Så dog dinosaurierna. Forskare förklarar apokalyptiska händelsen i detalj.0 Plus

Kultur

Tempus-härvan: 7 av 10 prenumeranter fanns inte. Tvättade bidragspengar i moderbolaget.0 

"Timbuktu" ska översätta Gormans dikt till svenska. Efter PK-spektaklet i Nederländerna.0