Islamiska staten

Muslimsk terror sätter Flen på kartan

Publicerad 25 april 2015 kl 17.09

Inrikes. Tack vare den stora invandringen får just nu den sörmländska landsbygdsidyllen Flen extra medial uppmärksamhet. Flera muslimska terrorister som krigar för Islamiska staten misstänks nämligen komma från just Flen.

Gilla artikeln på Facebook

Sedan tidigare är det känt att muslimer från andra kommuner i Södermanland rest till Mellanöstern för att slåss för terrorgruppen Islamiska staten, men nu tror man alltså att detta gäller även för den lilla drygt 6000 invånare stora tätorten.

– Det har funnits misstankar kring det och vi vet också att det finns anhöriga och föräldrar som är oroliga och som också har kommit till moskén, säger Ola Nordqvist som är kommunens chef för utbildning, stöd och integration till Sveriges radio.

Nu ska kommunen inleda ett projekt för att försöka stoppa muslimer från Flen som vill resa till Mellanöstern för att kriga för Allah. Inte minst eftersom man är rädd för att dessa muslimer senare reser hem igen och fortsätter dödandet i Sverige.

Projektet ska bedrivas i samarbete med moskén i Flen, bland annat genom att kommunen ska utbilda ungdomarna där i muslimsk tro.

– Eftersom det även handlar om teologiska frågor, jag tror att moskén kan vara väldigt viktig i det här arbetet och kan möta de här grupperna och ta diskussionen utifrån den telogiska utgångspunkten, förklarar Nordqvist.


Klimatet

Går steget längre än Greta. Nu presenteras slutgiltiga lösningen på "klimatkrisen".0 Plus

"Vad är det här?" Mystiska ljusfenomen och märkliga ljud.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Rekordmånga svenska dollarmiljonärer

Sverige går emot internationella trenden.. Börs- och bostadsspekulation gör fler svenskar stenrika.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Skriker som besatt när hon inte får göra som hon vill. Coronafuskande muslimen kräver särbehandling – då reagerar poliserna såhär.0 Plus

Vetenskap

Grävde fram gammal dalahäst i Falun. Tros vara en av de äldsta i sitt slag.0 

Fisken som vi alla härstammar från. Vår förfader gav oss våra tandförsedda käkar.0 Plus