Nasring Sjögren.
Twitter

Nasrin Sjögren sågar Lisa Bjurwald

Publicerad 20 januari 2013 kl 15.45

Inrikes.Den persiska debattören och journalisten Nasrin Sjögren riktar i ett inlägg på Facebook stark kritik mot vänsterjournalisten Lisa Bjurwald och hur hon porträtterar henne i sin nya bok.

Gilla artikeln på Facebook

Det är i Expo-veteranen Lisa Bjurwalds nya bok Skrivbordskrigarna som hon anklagar Nasrin Sjögren samt bland andra Janne Josefsson och Paulina Neuding för att gå
Anders Behring Breiviks ärenden, då de påtalar den mediaskugga som ligger över de stora integrationsproblem som finns i Sverige.

"Idén [att media mörkar invandringsproblem] har vunnit gehör även hos personer som står utanför den organiserade rasismen", skriver Bjurwald i sin bok och beskriver det hela som en konspirationsteori att svenska medier skulle rapportera vinklat om massinvandringen och hon ondgör sig över att svenska folket delar den uppfattningen.

"Skribenternas åsikter skiljer sig i det här fallet inte från vanliga svenskars. I den senaste SOM-undersökningen av svenska folkets åsikter och värderingar (Göteborgs universitet, 2012) håller 23 procent av svarandena helt med om påståendet: 'Svenska medier berättar inte sanningen om samhällsproblem förknippade med invandring.' 41 procent håller delvis med. [...]

Fler svenskar misstänker alltså medierna för ett medvetet mörkande av invandringens avigsidor, än de som inte gör det. Det är skrämmande höga siffror för en konspirationsteori", fortsätter Bjurwald.

Detta har retat upp Nasrin Sjögren, som i ett meddelande på Facebook anklagar Lisa Bjurwald för att vara en "högljudd harig vänstersjäl" som "ser nazister i varenda buske".

"Vad dessa människor som ser nazister i varenda prasslande buske vägrar förstå, är att en del av oss har vuxit upp i och ännu vistas i det som kallas verkligheten. Den verklighet där segregation, tvångsäktenskap, hederskultur, sexuella trakasserier, glödgande Sverigehat, kriminalitet, renlärig islam, fattigdom, missbruk och allsköns misär är vardag", skriver Sjögren.

Sjögren menar att "[d]et ska vara en insnöad och demokratifientlig människa som Lisa Bjurwald till att" kritisera de som själva levt och vuxit upp i mångkulturen för att de talar ut och att Bjurwald dristar sig till att tro att hon "gör något gott genom att sanktionera de verkliga förtryckarna inom minoriteterna".

Enligt Sjögren så anser "den världsfrånvända medelklass som sitter på makten [...] att det är viktigare att bekämpa sina egna påhittade väderkvarnar i form av socialkonstruktivistiska konflikt- och maktteorier, än att skita ner sig och sina hycklande glorior med att kämpa för de mest utsatta inom deras omhuldade kelgrisgrupper: kvinnor, barn och unga som förtrycks i skuggan den självgoda antirasismens bortvända ansikte."

Boken Skrivbordskrigarna ges ut på förlaget Natur och Kultur.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Ekonominyheter

Konkurs inget hinder under coronayran. Aktien dubblades i värde efter konkursutbrottet.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Varning för starka bilder! Bestialiskt rasvåld i amerikanska städer.0 

Vetenskap

De allra första djuren hade parasiter. Hittades hos armfotingar från en 525 miljoner år gammal havsbotten.0 

Svenska satsningen: Coronavaccin i form av nässpray. Ska kunna ges direkt i nässlemhinnan.0 

Kultur

Bryan Adams pudlar efter anklagelser om rasism. Skyllde viruset på "förbannade fladdermusätande jävlar".0 

Är negerbollen dansk?. Populärt bakverk med kontroversiellt namn firas idag.0 Plus