USA-valet

RYCKER UT: Nödkommittén för Israel har gjort en video där Donald Trump säger vad många amerikaner uppfattar som lite väl obekväma sanningar.

Neokonservativa förklarar krig mot Trump

Publicerad 29 februari 2016 kl 21.44

Utrikes. Neokonservativa intellektuella och politiker har nu "förklarat krig" mot den amerikanske presidentkandidaten Donald Trump, rapporterar The Intercept. Orsaken är att Trump inte förväntas ställa sig bakom den vålds­användning som liberaler och neokonservativa förespråkar i utrikespolitiken.

Gilla artikeln på Facebook

Robert Kagan, känd neokonservativ intellektuell och en av hjärnorna bakom Irakkriget, har nu gått ut i Washington Post och hotat med att rösta på Hillary om Donald Trump blir det republikanska partiets kandidat.

Kagan, som förutom arkitekt bakom Irakkriget även är en varm anhängare av ett amerikanskt krig mot Syrien, kallar Trump för ett "Republikanernas Frankensteins monster" som har "vuxit sig tillräckligt stor för att förstöra partiet".

Den neokonservativa tankesmedjan Nödkommittén för Israel, som finansieras av amerikaner som gillar Israel, har sammanställt en video där Donald Trump säger flera saker som avviker rejält från både vad Hillary och de neokonservativa tycker i utrikespolitiken. Bland annat säger Trump att världen var bättre med Saddam och Gaddafi än med IS och att USA bör se Ryssland som en allierad och en samarbetspartner i kampen mot terrorismen.

"Han smörar för diktatorer", heter det i videon från Nödkommittén för Israel, samtidigt som en bild på Vladimir Putin visas för tittarna.

Den amerikanske samhällsanalytikern Jacob Heilbrunn är författare till boken They Knew They Were Right: The Rise of the Neocons och han konstaterade redan i juli 2014 att neokonservativa kan vara beredda att alliera sig med Hillary om det republikanska partiet åter utvecklas till en genuin höger.

"Med Trump vid rodret är det möjligt att partierna kommer att lägga om sina synsätt på krig och fred, när Trump tar republikanerna i en riktning mot en fredligare linje medan Clinton för demokraterna på en väg mot krig", skriver Zaid Jilani i en analys för The Intercept.


SD-topparnas kärlek allt annat än besvarad. Regeringen i Israel vägrar att ens vistas i samma rum som "nynazistiska" svenska partiet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Få gravida svenskor tar vaccin – läkare ska tvingas mörka

Majoritet gravida svenskor väntar med sprutan. Nu ska Läkemedelsverket och FHM läxa upp kvinnliga läkare som besvarat frågan om huruvida de själva skulle tagit sprutan under en graviditet.0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.