Nio av tio ljuger om åldern men avslöjas – får stanna och leva på brott ändå

Publicerad 9 juni 2019 kl 14.22

Utrikes. En arabisk 22-årig man som avslöjats med att ljuga om sin ålder driver runt på Stockholms gator utan att tas i förvar och bli utvisad – trots att Sverige har ett fungerande återtagandeavtal med Marocko. Det avslöjar SVT.

Gilla artikeln på Facebook

Mannens riktiga ålder avslöjades när den svenska gränspolisen skickade hans fingeravtryck till Marocko. Men istället för att sätta den brottsbenägne mannen i förvar och utvisa honom låter myndigheterna honom driva runt på gatan och försörja sig på att begå ytterligare brott.

Enligt tv-jätten planerar araben att söka sig till Belgien, där han tänkt börja sälja droger. Flytten ligger i linje med svenska myndigheters mål med ett avtal som ger Sverige rätt att söka efter fingeravtryck i marockanska databaser. Det får kriminella marockaner att flytta till andra vita länder och inte primärt att åka hem till tredje världen igen.

Bakgrunden till avtalet var att en stor mängd kriminella marockaner började söka sig till Stockholms innerstad, där många av landets liberala makthavare bor, och att de bland annat utsatte en ung kvinna på Södermalm för en uppmärksammad och synnerligen bestialisk gruppvåldtäkt. Men nu hoppas det svenska etablissemanget att araberna snart blir andra EU-länders problem.

– När vi hittar deras identitet lämnar de landet och flyttar vidare till andra städer i Europa som tex Barcelona eller Paris. De vill inte att polisen känner till vilka de är eftersom då kan de straffas och bli utvisade till Marocko, säger Christian Frödén, gruppchef på gränspolisen i Stockholm.

Testerna av fingeravtryck visar att bara tio procent av de som kontrolleras är yngre än 18 år. Resten är äldre än de uppgett.


Video: Vrålar om Allah. Kvinnorna fick gå för sig under muslimernas maffiga maktdemonstration på Malmös gator.0 Plus

Fria Tider i Malmö

Kraftig stålkonstruktion håller gängen på avstånd. Butiksbiträdet till Fria Tider Plus: "Polisen gör ingenting, det är rena Chicago."0 Plus

Ekonominyheter

Var femte har fått sämre privatekonomi

Kronofogden räknar med 100.000 nya skuldsatta.. "Behöver gå tillbaka till krisen i början av 1990-talet för att hitta en lika dramatisk situation."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Mer från Utrikes

Razzia mot vänsterextremisternas förmodade högkvarter. Polisen hittade slagord som: "En polis, en kula, social rättvisa."0 

Coronasköterska bar trosor under skyddsdräkten – hotas med sparken

"Kände mig varm.". Men kvinnan får stöd av kollegor och läkare – som pekar på att skyddsutrustningen var undermålig.0 Plus

Vetenskap

Därför drabbas inte barn hårt av viruset. Väldigt få utvecklar allvarliga symtom.0 

Få stockholmare har antikroppar mot covid-19. Hittades endast i 7,3 procent av insamlade blodprover.0 

Kultur

Bryan Adams pudlar efter anklagelser om rasism. Skyllde viruset på "förbannade fladdermusätande jävlar".0 

Är negerbollen dansk?. Populärt bakverk med kontroversiellt namn firas idag.0 Plus