Asylkaoset
TAR TILL ORDA: Efter Hitler vågar européerna inte längre diskutera nackdelarna med främmande raser och religioner, varnar den ungersk-judiske förintelse­överlevaren och nobelpristagaren Imre Kertész i sin nya bok.

Nobelpristagare i litteratur: "Muslimerna översvämmar, ockuperar och förstör Europa"

Publicerad 29 augusti 2015 kl 13.39

Kulturnyheter. Den ungersk-judiske författaren och förintelseöverlevaren Imre Kertész, som fick nobelpriset i litteratur 2002, riktar nu skarp kritik mot det västerländska etablissemangets beslut att låta Europa byta befolkning genom massinvandring från länder i tredje världen.

Gilla artikeln på Facebook

Det är i boken Den sista tillflykten som Kertész väljer att kraftigt fördöma det som makthavarna gör med Europa just nu.

I boken kritiserar Kertész, som vid 15 års ålder fördes till Auschwitz men som överlevde och inledde en författarkarriär, det liberala försöket att ersätta den europeiska kulturen med massinvandring från framförallt muslimska kulturer i tredje världen.

"Europa kommer snart att gå under på grund av sin förutvarande liberalism som har visat sig barnslig och självmördande. Europa har alstrat Hitler, och efter Hitler står kontinenten där utan argument: portarna står vidöppna för islam, man vågar inte längre tala om ras och religion, samtidigt som islam bara känner hatets språk gentemot främmande raser och religioner", skriver Kertész i sin bok enligt ett referat av bloggaren Thomas Nydahl.

Den 85-årige nobelpristagaren fortsätter sedan:

"Jag borde säga några ord om politiken också ... Då skulle jag tala om hur muslimerna översvämmar, ockupererar, i klara verba, förstör Europa; om hur Europa förhåller sig till detta, om den självmördande liberalismen och den stupida demokratin ... Det slutar alltid likadant: civilisationen når ett stadium av övermognad där den inte bara är stånd att försvara sig, utan där den på ett till synes obegripligt sätt dyrkar sin egen fiende."


Nyheter från förstasidan


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.