Norwegian

Norwegians ägare säger ja till krispaket

Publicerad 4 maj 2020 kl 17.38

Ekonomi. Norwegians aktieägare sade idag ja till ett krispaket för att rädda företaget undan konkurs. Det skriver Bloomberg.

Gilla artikeln på Facebook

Krisuppgörelsen går ut på att flygbolagets kreditgivare tar över en stor del av ägandet i utbyte mot att en stor del av lånen skrivs av. Uppgörelsen var ett krav för att norska staten ska vara beredd att gå in med lånegarantier.

På Oslobörsen steg Norwegians aktiekurs kraftigt efter beskedet, och handlades ett tag nästan 50 procent högre än vid stängningen innan helgen. Kursen sjönk emellertid under eftermiddagen tillbaka till ungefär samma nivåer som innan uppgörelsen offentliggjordes.

Norwegian, som är Skandinaviens största flygbolag, har de senaste åren dragits med lönsahmetsproblem. Anledningen är att flygbolaget satsat på aggressiv expansion istället för att försöka gå med vinst. Coronapandemin har därför slagit extra hårt mot företaget som tvingats till hårda besparingar.

Tack vare dagens uppgörelse bedöms Norwegian överleva åtminstone på kort sikt. Hur framtiden blir på längre sikt är dock fortsatt oklart med tanke på den pågående pandemin.


Familjen som flydde Sverige

Sverige tvångsplacerade henne hos arabisk bidragsfamilj. Då "kidnappade" pappan sina egna döttrar och flydde landet – nu talar hon ut i utländsk media.0 Plus

Forskargruppen "väldigt entusiastisk." Upptäckten: Aknebakterierna frossar på näring i din kropp.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0 

Mer från Ekonomi

Positiva trenden från i våras bruten. Dyster prognos för stora branscher om trenden håller i sig0 

"Great Reset" ska göra världen mer PK efter corona

Centralbanker ska ge invandrare social "rättvisa".. Så vill globalisterna på World Economic Forum driva igenom kulturmarxism i krisens spår.0 

Riksbanken: Ny nedgång i ekonomin

Reporäntan kvar på noll procent. "Väntas vara kvar på den nivån de kommande åren."0 

Vetenskap

Här når guldpriset botten: "Sista chansen att köpa är nu". Experten om orsakerna till att priset väntas sticka iväg.0 Plus

Konstgjort ben läker skelettskador. Forskarnas nya metod.0 

Kultur