Ny handlingsplan ska skydda minoriteter från "svenskt förtryck"

Publicerad 3 april 2012 kl 10.38

Inrikes.En ny handlingsplan ska skydda minoriteter från svenskars övergrepp i den skånska staden Malmö. Det meddelar kommunens politiker som hoppas att handlingsplanen ska lösa många av de problem som staden dras med.

Gilla artikeln på Facebook

Statens nya minoritetslagstiftning tvingar landets kommuner att ta fram en handlingsplan som tillgodoser minoriteters rättigheter och nu har politiker i den mångkaotiska staden Malmö skickat ut sin handlingsplan på remiss.

– Sverige har en mörk historia av förtryck när det gäller hur minoriteter har behandlats. Med förslaget till minoritetsplattform tar vi ett samlat grepp för hur Malmö stad ska bli bättre på att främja minoriteternas rättigheter, säger Hanna Thomé (V), kommunalråd med ansvar för antidiskriminering, i ett pressmeddelande.

Syftet med handlingsplanen är att rättigheterna att känna sig diskriminerad ska bli fler för Malmös invandrare och därför är Malmö stad intresserad av vad stadens minoritetsbefolkningar har att säga i frågan.

– En bärande tanke i planen är samrådsförfarandet. För att antidiskrimineringsarbetet ska bli framgångsrikt är det av yttersta vikt att den diskriminerade gruppen själva får definiera vad som behöver göras, fortsätter hon Hanna Thomé.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

"De har inte skapats på denna jord." Topphemlig militärgrupp ska ha säkrat material från besökare från rymden.0 Plus

Forskare vill utrota "fördomar" – med elektriska och magnetiska impulser mot hjärnan. "Exempelvis fördomen som leder till att terrorhandlingar kopplas till personer av arabiskt ursprung."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Tre döda i tågolycka i Skottland

Sex till sjukhus. Jordskred tros ligga bakom svåra tågolyckan.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Depression, bipolär sjukdom och schizofreni. Dansk forskningsstudie stärker sambandet mellan PK-åsikter och traditionell galenskap.0 Plus

Kultur

"Mr Bean" i upprop mot hatbrottslag. Muslimsk minister i Skottland vill inskränka yttrandefriheten.0 

Björn Kjellman: Fel att den "vite mannen" får så mycket utrymme. "Vår värld är orättvis och fördomsfull."0