Nya attacker mot polisen i Trollhättan: Stenkastning och polisbil vandaliserad

Publicerad 9 december 2019 kl 21.36

Inrikes. För andra kvällen i rad utsattes polisen för stenkastning och bomber i Kronogården i Trollhättan. Bland annat ska en polisbil ha förstörts.

Gilla artikeln på Facebook

Under söndagskvällen attackerades polisen i invandrartäta Kronogården i Trollhättan. Polismän blev spottade på och de utsattes för stenkastning, grön laser och fyrverkerier. Dessutom vandaliserades en polisbil och "ungdomarna" startade även flera bilbränder. 

Vid 21-tiden på måndagskvällen utbröt nya kravaller i området.

"I Kronogården har flera personer kastat sten mot polisen. En polisbil har fått plåtskador samt punktering efter att stenar har kastats mot den. Inga poliser har kommit till skada. Det kastas även bangers och skjuts raketer på Lantmannavägen och det är folksamlingar på olika platser i området", skriver polisen på sin hemsida ikväll.

Polisen är på plats med flera patruller.

Den förstörda polisbilen har fått bärgas från platsen. Ingen person ska ännu ha skadats, men polisen kraftsamlar.

– Det har kastats en del så kallade bangers och raketer och nu har det bildats folksamlingar på olika ställen. Än så länge är det under kontroll, men vi får se var det tar vägen. Vi håller på att manna upp, säger polisens presstalesperson i region Väst, Peter Adlersson, till GP.

Ingen är i nuläget gripen.

Texten uppdateras.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0