Nya bostadsrätter reas ut

Publicerad 20 augusti 2023 kl 11.10

Ekonomi. Marknaden för nyproducerade lägenheter har kraschat och nu sänker många bostadsutvecklare sina priser. En lägenhet i industriområdet Västberga söder om Stockholm har exempelvis sänkts från 8,6 till 7,8 miljoner kronor i pris, rapporterar Dagens Industri.

Dela artikeln

"Det stämmer att vi har anpassat priserna i vissa bostadsrättsprojekt för att underlätta försäljningen", skriver Charlotte Kjellberg, kommunikationschef på Ikano Bostad, till DI i ett mejl.

Det är inte bara brist på pengar hos stockholmarna som tvingat fram prissänkningar utan även det faktum att de nya lägenheterna fått höjda avgifter till följd av inflationen.

Henrik Lenander på Fastighetsbyrån säger till DI att han tror det kommer fler "marknadsanpassningar", det vill säga prissänkningar, under hösten.

– Har man inte fått sålt bostaden till ett pris med en avgift som sattes för två år sedan, då blir det inte lättare när avgiften höjts med 1.500 till 2.000 kronor.

Sedan byggstart har priserna fallit på bostadsmarknaden vilket försvårar för bostadsutvecklarna, som ofta säljer till så kallade spekulationsköpare innan den person som faktiskt ska bo i lägenheten slutligen köper den.


Nyheter från förstasidan

Staten tar över pendeltågen i Stockholm efter kaos

Nödavtal med SJ träder i kraft imorgon. "Successivt kommer resenärerna att märka förbättringar".0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.