Chabarovsk.

Nya köldrekord i Ryssland

Publicerad 12 augusti 2020 kl 10.32

Utrikes. I ryska fjärran östern har det hittills i augusti uppmätts nya rekord i låga temperaturer på flera platser, rapporterar Electroverse.

Gilla artikeln på Facebook

I måndags, den 10 augusti, sjönk temperaturen till rekordlåga -1,1 grader i Markovo i Tjuktjien. Det tidigare lägsta uppmätta rekordet för det aktuella datumet, -0,9 grader, är från 1945.

I Kurilsk på ön Iturup noterades en ny minimitemperatur för söndagen den 9 augusti. Där sjönk termometern till bara 5,9 grader, vilket med stor marginal slår det gamla rekordet på 6,6 grader som sattes 1954.

I Chabarovsk sjönk temperaturen till 7,9 grader den 9 augusti. Det är den kallaste augustitemperatur som uppmätts där sedan man påbörjade mätningarna för 80 år sedan.

Chabarovsk har haft en historiskt kall sommar över hela territoriet. I juni hade man bara två dagar med en temperaturavläsning över genomsnittet, och i slutet av månaden kunde man konstatera att medeltemperaturen för juni varit 3 grader lägre än det normala. Kylan har fortsatt i augusti. Sedan månadens början har termometern hållit sig på cirka 5-6 grader under normen i hela regionen.

Den 9 augusti drabbades även Shantaröarna av en extremt låg temperatur, -0,9 grader, vilket är en ny dagslägsta Det förra lägsta rekordet noterades för 30 år sedan, 0,6 grader.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Staffanstorp, Jönköping, Strömstad, Vänersborg. Klicka för att se de klankriminella i din hemstad – data från polisens hemliga rapport.0 Plus

Vetenskap

8.400 år gammal hund hittad i Sölvesborg. Tros ha begravts med gravgåvor.0 

Kultur

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0