Vårbudgeten 2015

Nya prislappen på invandringen: 250 miljarder

Publicerad 15 april 2015 kl 11.36

Politik. Lite drygt 250 miljarder kronor – så mycket pengar satsar regeringen på att öka invandringen till Sverige fram till 2019 samtidigt som den svenska ekonomin går på knäna.
– Vi har stora underskott i de offentliga finanserna, konstaterar finansminister Magdalena Andersson.

Dela artikeln

Kostnaderna för att fortsätta locka invandrare från tredje världen till Sverige skenar under de kommande åren, meddelar regeringen i sin nya vårbudget. "De utgiftsområden som bidrar mest till utgiftsökningen mellan 2014 och 2019 är utgiftsområde 13 Integration och jämställdhet", heter det i regeringens vårproposition.

Samtidigt som regeringen satsar hundratals skattemiljarder på mer invandring från tredje världen går den svenska ekonomin på knäna.

– Vi ser revor i välfärden som måste repareras och det är något som vi måste göra samtidigt som vi har stora underskott i de offentliga finanserna, säger finansminister Magdalena Andersson.

– Nu handlar det om att kunna satsa på viktiga framtidsinvesteringar för Sverige, fortsätter hon.

Regeringen planerar nu för ytterligare skattehöjningar för att kunna satsa mer pengar på bland annat den höga invandringen, men även andra insatser som investeringar i infrastruktur och olika former av skattefinansierade jobb för den nya befolkningen i Sverige.


Nyheter från förstasidan

"Svenska gäng" största hotet i Nordnorge

Norska polisens larm. Ungdomar i Norge värvas till gäng som Foxtrot och Gottsundanätverket.0 

Ekonominyheter

Tillväxten föll 0,7 procent. Utvecklingen förklaras bland annat av en nedgång i hushållens konsumtion.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.