Nytt attentat mot Jönköpings SDU-ordförande

Publicerad 4 april 2012 kl 20.20

Inrikes.Under natten till onsdag attackerades på nytt blivande SDU-ordförande Kevin Ekholms bostad i Jönköping. Polisen förnekar att det rör sig om politiskt motiverade attentat.

Gilla artikeln på Facebook

Jönköpings blivande SDU-ordförande Kevin Ekholm blev igår natt utsatt för ytterligare en attack. Förövarna kastade denna gång in sten genom köks- och vardagsrumsfönsterna.

- Polisen betecknade förra händelsen som skadegörelse, trots att det är helt uppenbart att det rör sig om politiskt motiverade attentat. Attackerna borde snarare betecknas som försök till grov misshandel, meddelar Kevin Ekholm på SDU:s hemsida.

Kevin Ekholm meddelar även att attackerna motiverar honom att arbeta för att bilda ett distrikt i Jönköping hårdare någonsin.

- Det är nu av största vikt att polisen kan gripa gärningsmännen och ställa dem inför rätta för sina brott. Särskilt allvarligt är läget just i Jönköpings län där attackerna varit relativt många sett till övriga landet. Det här är inte bara ett angrepp på Kevin utan på alla ungdomspolitiker som verkar ideellt i Sverige. Politiskt motiverat våld får aldrig tillåtas få fäste i vårt land, kommenterar SDU:s förbundsordförande Gustav Kasselstrand attacken mot Ekholm.

För knappt två veckor sen utsattes Kevin Ekholms bostad för färgbomber och stenkastning, ett i raden av misstänkt politiskt motiverade attacker som mötts med tystnad av etablissemanget.

Ingen politiker har ännu fördömt attackerna.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

"De har inte skapats på denna jord." Topphemlig militärgrupp ska ha säkrat material från besökare från rymden.0 Plus

Forskare vill utrota "fördomar" – med elektriska och magnetiska impulser mot hjärnan. "Exempelvis fördomen som leder till att terrorhandlingar kopplas till personer av arabiskt ursprung."0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Depression, bipolär sjukdom och schizofreni. Dansk forskningsstudie stärker sambandet mellan PK-åsikter och traditionell galenskap.0 Plus

Mer från Inrikes

Malmö betalade ut 1,1 miljarder i socialbidrag

Nya katastrofsiffror från den mångkulturella staden.. Betalar ut mest bidrag och har högst arbetslöshet i hela landet.0 

Morddömd får 60.000 kronor för knäskada

Skadade sig under fotbollsmatch.. Får nu lika mycket ersättning som anhöriga till mordoffer får.0 

Här är falske polisen som länsar äldres konton

Har slagit till mot en lång rad kvinnor över 80.. Tricket: Skrämma offren med att de är på väg att utsättas för brott.0 Plus

Vetenskap

Karolinska: Munskydd hindrar coronasmitta. Professorn: "Bör vara en nyckelkomponent för att minska spridningen"0 

Kultur

Björn Kjellman: Fel att den "vite mannen" får så mycket utrymme. "Vår värld är orättvis och fördomsfull."0 

Vänsteraktivister rasar efter att svart komiker skämtat om slaveriet. Komediklubb attackeras efter politiskt inkorrekta skämt.0