Nordstan i Göteborg
Situationen i Nordstan har nu blivit så allvarlig att kvinnlig butikspersonal överväger att säga upp sig för att slippa tafsande invandrargäng.

Nytt larm från Nordstan – kvinnliga anställda antastas av invandrargäng

Publicerad 24 januari 2017 kl 08.32

Inrikes. Situationen på köpcentret Nordstan i Göteborg blir alltmer ohållbar. Nu slår kvinnliga anställda larm om att de blir antastade av invandrargäng så till den grad att de överväger att säga upp sig.

Dela artikeln

Fria Tider har tidigare skrivit om hur köpcentret Nordstan i Göteborg har blivit en ”no-go zone” sedan det har tagits över av invandrargäng som ofredar besökare. Polisen rapporterade då om "ensamkommande barn" som skapar så mycket otrygghet att man vid ett tillfälle tvingades stänga köpcentret.

– Det är mycket narkotika som florerar. Jag rekommenderar inte ens min egen son att åka ner till Nordstan. Det är rånrisk men även trakasserier mot flickor, sa polisen Rikard Sörensen då.

Nu slår även butiksanställda larm om sexuella trakasserier, rapporterar Expressen under tisdagsmorgonen. De så kallade ensamkommande flyktingbarnen tafsar på unga kvinnor som arbetar i butikerna, så att kvinnorna känner sig otrygga på sin arbetsplats. En ung kvinna berättar om en kollega som blev utsatt för en man som tog henne på magen, "inte innanför byxorna men det var ju hans mening".

– Jag vet att det här är ett stort problem för kvinnor som omringas av de här pojkarna eller männen i Nordstan. Det är fruktansvärt och en kriminell handling, säger polisens Ulla Brehm till Expressen.

Situationen har nu blivit så allvarlig att de anställda överväger att säga upp sig från arbetet för att slippa bli antastade. Butikspersonalen berättar att man blir ofredad på väg till och från arbetet, men även under arbetstid.

– Det känns läskigt. Jag ringer alltid och pratar med någon när jag är på väg. Jag skulle aldrig gå till Nordstan på fritiden, säger Emma, 24.

Trakasserierna händer så ofta att Emma inte känner att det är någon idé att polisanmäla. I stället funderar hon på att säga upp sig, trots att hon älskar sitt arbete.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0 

Hysterisk konflikt om svenskfientlighet. Nu anklagar vänstern Ivar Arpi för att ha blivit nazist.0 Plus

Mer från Inrikes

Migrationsverket: Behövs mer pengar till förvarsplatser

Kommer bara uppnå 750 platser totalt de kommande åren.. "Krävs både ekonomiskt tillskott och ett tydligt och tidigt besked."0 

Häktad duo befann sig vid mordplatsen

Tonåringarna var vid gångtunneln i Skärholmen.. Ytterligare två–tre personer jagas nu för mordet på Mikael.0 

"Håll politikerna personligt ansvariga för våldsdåden"

Insändare.. "Hur kan makthavarna leva med det som sker i samhället?"0 

Här grips sovande mannen på E4:an

Satte på "autopiloten" och tog en tupplur under färden.. Andra bilister slog larm om sovande föraren – nu varnar polisen för fängelsestraff.0 Plus

Vetenskap

Genombrott för forskning om nya platta skärmar. Svenska forskare först med ny teknologi.0 

Ungas krav på könsbyte går oftast över med åren. Upplevelsen av att vara "född i fel kön" oftast tillfällig.0 

Kultur

Dolph Lundgren till svenskarna: "Vakna, vikingar!". Hollywoodstjärnan rasar mot låga straffen för våldtäktsmän.0 

Kommenterar "stora tuttar" – då blir programledaren vansinnig. Feministkaoset i "Bachelorette Sverige".0