Nordstan i Göteborg
Situationen i Nordstan har nu blivit så allvarlig att kvinnlig butikspersonal överväger att säga upp sig för att slippa tafsande invandrargäng.

Nytt larm från Nordstan – kvinnliga anställda antastas av invandrargäng

Publicerad 24 januari 2017 kl 08.32

Inrikes. Situationen på köpcentret Nordstan i Göteborg blir alltmer ohållbar. Nu slår kvinnliga anställda larm om att de blir antastade av invandrargäng så till den grad att de överväger att säga upp sig.

Gilla artikeln på Facebook

Fria Tider har tidigare skrivit om hur köpcentret Nordstan i Göteborg har blivit en ”no-go zone” sedan det har tagits över av invandrargäng som ofredar besökare. Polisen rapporterade då om "ensamkommande barn" som skapar så mycket otrygghet att man vid ett tillfälle tvingades stänga köpcentret.

– Det är mycket narkotika som florerar. Jag rekommenderar inte ens min egen son att åka ner till Nordstan. Det är rånrisk men även trakasserier mot flickor, sa polisen Rikard Sörensen då.

Nu slår även butiksanställda larm om sexuella trakasserier, rapporterar Expressen under tisdagsmorgonen. De så kallade ensamkommande flyktingbarnen tafsar på unga kvinnor som arbetar i butikerna, så att kvinnorna känner sig otrygga på sin arbetsplats. En ung kvinna berättar om en kollega som blev utsatt för en man som tog henne på magen, "inte innanför byxorna men det var ju hans mening".

– Jag vet att det här är ett stort problem för kvinnor som omringas av de här pojkarna eller männen i Nordstan. Det är fruktansvärt och en kriminell handling, säger polisens Ulla Brehm till Expressen.

Situationen har nu blivit så allvarlig att de anställda överväger att säga upp sig från arbetet för att slippa bli antastade. Butikspersonalen berättar att man blir ofredad på väg till och från arbetet, men även under arbetstid.

– Det känns läskigt. Jag ringer alltid och pratar med någon när jag är på väg. Jag skulle aldrig gå till Nordstan på fritiden, säger Emma, 24.

Trakasserierna händer så ofta att Emma inte känner att det är någon idé att polisanmäla. I stället funderar hon på att säga upp sig, trots att hon älskar sitt arbete.


Man hittades död i öknen. Ska ha försökt våldta åsna som sparkade bakut, enligt uppgifter i sociala medier.57 Plus

Nya Sverigebilden

Kommer tvingas bryta sin passunion med Sverige, enligt dansk toppolitiker. Som arabland kommer Sverige inte längre ha mycket gemensamt med Danmark, menar hon.0 Plus

Skräckinjagande ljuden beskrivs som vrål från en drake. Tusentals samlades för att hitta varelsen som ger ifrån sig lätet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Vetenskap

Psykiatrivarningen: Viruset kan utlösa psykos. Coronalarm från Akademiska sjukhuset.0 

Han blir yngst hittills i rymden. Slår rysk kosmonaut med sju år.0 

Kultur

Kurt Westergaard död. Danske Muhammedtecknaren avliden.0