2011 rekordår för våldtäkter

Publicerad 6 februari 2012 kl 07.41

Inrikes.Varje nytt år innebär ett nytt rekordår för våldtäkter i Sverige - och 2011 är inget undantag. Enligt preliminära siffror från Brå anmäldes hela 6509 våldtäkter under årets lopp.

Gilla artikeln på Facebook

Antalet anmälningar för 2011 visar att Sverige, som är ett av de länder i världen med absolut flest våldtäkter i förhållande till befolkningsmängden, slår ännu ett våldtäktsrekord. 6509 kvinnor anmälde att de våldtagits under året.

I Danmark anmäldes under samma år 392 våldtäkter. Siffran för Sverige är alltså 17 gånger större.

När Sverigedemokraterna inför valet försökte lyfta upp frågan om det extremt stora antalet våldtäkter i Sverige möttes de av hårda attacker från etablerad media och politiker, eftersom statistik samtidigt visar på att utomeuropeiska invandrare är mycket kraftigt överrepresenterade som våldtäktsmän.

Samma sak skedde när KD:s Mats Odell i januari påstod att "unga tjejer blir våldtagna på löpande band". Då hänvisade man till Brås antirasistiska vänsteranalytiker Klara Hradilova-Selin, som bedyrade att så inte var fallet.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Invandrarvåldtäkter ska skapa "mångfärgad framtid", hoppas läkare. Uppmanar "svarta, judar, handikappade och frimurare" att "kasta sig över högerfittorna".0 Plus

Forskarna: Så stor är egentligen intelligensklyftan. Närmare 10.000 deltagare detaljstuderades och fick både gener och IQ testade.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0