Ensamkommande flyktingbarn

Obamas besked: Ensamkommande ska skickas hem

Publicerad 27 juni 2014 kl 15.25

Utrikes. Löften om medborgarskap till illegala invandrare ledde till ett katastrofval för demokraterna i representanthuset och nu har USA:s president ett tydligt budskap till familjer i latinamerika:
– Skicka inte hit era barn som ensamkommande. Vi kommer att deportera dem, säger Barack Obama.

Gilla artikeln på Facebook

Barack Obama tog upp ämnet illegal invandring och krisen vid USA:s södra gräns i en intervju som sändes denna morgon i ABC:s Good Morning America.

– När vi nu talar om invandringen, sade ABC:s reporter  George Stephanopoulos och fortsatte:

– Det pågår en humanitär kris vid våra gränser. Vissa av dina kritiker har sagt att du behöver vara tydligare och tala mer direkt till människor i Centralamerika och meddela: Kom inte hit. Om du kommer hit så kommer du att deporteras.

Efter att ha skruvat på sig lite sade Barack Obama:

– Vi har faktiskt... vi har gjort det. Problemet är att som lagen ser ut idag så måste barn som kommer hit tas omhand enligt ett visst system, innan vi kan skicka tillbaka dem igen.

När programledaren pressade presidenten på om hans budskap var att de inte skulle komma till USA alls förklarade Obama:

– Öh... vårt budskap är absolut att de inte ska skicka hit ensamkommande flyktingbarn via tåg eller via smugglare. Det är vårt klara budskap till familjer i Centralamerika: Skicka inte era barn till gränsen. Om de kommer fram, så kommer dom att skickas tillbaka. Men viktigast är att de kanske inte ens kommer fram, sade Barack Obama.


USA-kravallerna
Sveriges nya adel

Hovrätten friar: Orimligt kräva att invandrare ska följa svensk lag. Kan man inte svenska så kan man ju inte läsa lagar, resonerar domstolen.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Bostadsmarknaden hetare än någonsin

Övertaget för säljarna är nu rekordstort.. Situationen ännu mer urspårad än under tidigare rekordåret 2017.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.