PROVOCERAR: Konstnären Dan Park döms.
Dan Park

Provokativ konstnär häktad i Malmö

Publicerad 24 mars 2014 kl 21.39

Inrikes.Konstnären och debattören Dan Park har häktats på begäran av Malmöåklagaren Magnus Petterson, misstänkt för förtal och tre fall av åsiktsbrott, rapporterar sydsvensk media.

Gilla artikeln på Facebook

Åklagaren menar att det finns risk för att Park begår fler brott om han går fri fram till dom faller.

– Han har häktats eftersom det finns risk att han fortsätter begå nya brott, säger Pettersson efter häktningsförhandlingen, till Sydsvenskan.

Park åtalas för sk. hets mot folkgrupp och förtal och om han döms riskerar han fängelse. Åklagaren yrkar på ett straff som "inte understiger tre månader".

Enligt åtalet har Dan Park klistrat upp affischer runt om i Malmö av kontroversiell natur. Bland annat en affisch som föreställer tre namngivna mörkhyade personer som hänger i snaror från den bro på vilken den uppmärksammade rasistmisshandeln av en mörkhyad småbarnsfar ägde rum i september. Park har erkänt att han satt upp affischen, men nekar till brott.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Man hittades död i öknen. Ska ha försökt våldta åsna som sparkade bakut, enligt uppgifter i sociala medier.57 Plus

Video: Skulle återförenas med sin mor efter sju år. Då angrep 15-åringen henne med sparkar – för att försvara pappans "heder".0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0