Orbán: Europa ska föda egna barn, "inte importera människor från Afrika"

Publicerad 29 september 2018 kl 16.31

Utrikes. Ungerns premiärminister Viktor Orbán ser med oro på framtiden. Om Europa inte stoppar invandringen och börjar föda egna barn, kommer kontinenten snart vara oigenkännlig. Det sade han i en intervju med Kossuth Radio på fredagen.

Dela artikeln

Medan de svenska riksdagspartierna fortsätter bråka om att inte släppa in Sverigedemokraterna i maktens korridorer, så att invandringen till Sverige kan fortgå, fortsätter Viktor Orbán bekämpa invandring.

Enligt den ungerske premiärministern står nu Europa vid ett vägskäl, där man har att välja på europeisk undergång och stoppad invandring.

Han menar att Europaparlamentsvalet nästa år blir avgörande för vilken väg Europa kommer gå.

Just nu har nämligen invandringsliberala partier en svepande majoritet både i Europaparlamentet och i EU-kommissionen. Och dessa måste röstas bort, enligt den ungerske ledaren.

– De utgör ett seriöst demokratiproblem, eftersom de representerar något som de europeiska folken inte vill ha, säger han.

Eventuella demografiproblem ska inte lösas genom att "importera människor från Afrika eller Asien", fortsätter Orbán, utan genom fler inhemska barn och ekonomiskt stöd till barnfamiljer. Det Ungern behöver är "ungerska människor", inte invandrare. Och "fler barn kräver familjer och en familj kräver en mor och en far", säger han.

– Färre och färre européer föds och fler och fler utlänningar importeras. Detta kommer att förändra vår kultur och om ett år eller två kommer vi inte att känna igen vår by, stad, vårt eget land eller kontinenten, påpekar Viktor Orbán.

– Invandring är dåligt eftersom det egentligen innebär ett folkutbyte.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Skjuter i höjden. En bitcoin kostar nu 62.000 dollar.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0 

Över 100.000 män har undersökts. Men nu stoppas studien – eftersom resultatet är "rasistiskt".0 Plus

Mer från Utrikes

Elon Musk stämmer OpenAI och dess vd

Har blivit "för vinstinriktat" och politiskt.. Enligt Musk bryter Sam Altman och de andra vänsteraktivisterna mot stiftelsens stadagar.0 

Rwanda tar 2 miljoner kronor per utvisad invandrare

Dyr nota för att outsourca asylprövningen.. Rwanda har redan fått 2,9 miljarder kronor av Storbritannien – innan en enda invandrare skickats dit.0 

Tredje delstat portar Trump från valet

Enskild vänsterdomare bakom beslutet.. Kommer ett par veckor före primärvalet i Illinois.0 

Vetenskap

Tre nya minimånar upptäckta i vårt solsystem. Hittades runt Neptunus och Uranus.0 

Cambridge-forskare: I princip noll svarta på toppositioner om meritokrati tillämpas. Vädjar till etablissemanget att acceptera den biologiska verkligheten.0 Plus

Kultur