Orbán: George Soros är Europas största hot

Publicerad 27 november 2020 kl 08.34

Utrikes. George Soros och hans vänsterliberala nätverk försöker utrota Europas nationer och förvandla det till en multietnisk kontinent under "den globala elitens" kontroll. Det hävdar Ungerns premiärminister Viktor Orbán.

Gilla artikeln på Facebook

Det är på sin hemsida som Ungerns premiärminister Viktor Orbán pekar ut vänstermiljardären George Soros kulturmarxistiska nätverk som EU:s största hot.

Han uppmanar Europas ledare att inte vika sig för den inflytelserika finansmannen.

Enligt Orbán försöker Soros förvandla Europa till en "invandrarkontinent".

"Mäktiga krafter rör återigen på sig för att utrota Europas nationer och ena kontinenten under ett globalt imperium. Soros-nätverket, som har vävt sig självt genom Europas byråkrati och dess politiska elit, har i flera år arbetat för att göra Europa till en invandrarkontinent", skriver den ungerske ledaren och fortsätter:

"Idag är Soros-nätverket, som främjar ett globalt öppet samhälle och försöker avskaffa nationella gränser, det största hotet som Europeiska unionens stater står inför. Nätverkets mål är uppenbara: att skapa multietniska, mångkulturella öppna samhällen genom att påskynda invandring och riva ner det nationella beslutsfattandet samt lägga det i händerna på den globala eliten."

Enligt Orbán har Europa ännu inte återhämtat sig från tidigare kriser som finanskrisen 2008 och asylvågen 2015. Och nu öppnar coronaviruset för ännu större osäkerhet.

Detta försöker Soros exploatera, enligt premiärministern. Den så kallade filantropen har inte agerat för européernas intressen utan för sina egna. Soros köper alla makthavare han kan för att omdana Europa i grunden och hetsar Europas folk mot varandra, hävdar Orbán.

"Många uppsatta EU-byråkrater arbetar med Soros-nätverket för att skapa ett enhetligt imperium. De vill bygga ett institutionellt system som, under ledning av det öppna samhället, försöker tvinga fram ett enhetligt sätt att tänka, en enhetlig kultur och en enhetlig social modell på Europas fria och oberoende nationer. De försöker upphäva varje folks rätt att bestämma sitt eget öde", skriver han.

Enligt den ungerske ledaren borde Västeuropa lyssna på Östeuropa, som nyligen fått uppleva hur det är att inte leva i fria samhällen.

"Skillnaderna mellan oss är uppenbara. Soros vill ha ett öppet samhälle, medan vi vill ha ett tryggt och säkert samhälle. Enligt honom kan demokrati bara vara liberal, medan vi tror att det kan vara kristen. Enligt honom kan frihet bara tjäna självförverkligande, medan vi tror att frihet också kan användas för att följa Kristi läror, för att tjäna sitt land och för att skydda familjer. Grunden för kristen frihet är friheten att bestämma. Detta är nu i fara."


Nya bilder visar: Stalins ubåt fick in fullträff. Endast sju av 40 ombord överlevde S-märkta militärtransporten till Tredje riket.0 Plus

"Rasistisk attack" väcker starka känslor. Kvinnan fick näs- och kindbenen brutna av männens oprovocerade våld.0 Plus

Vansinneskörningen i Malmö

Körde sin Mercedes rakt in i parkerade bilar under vansinnesfärd. Mammans ben var "söndertrasat" när den 21-årige bidragstagaren valde att avvika i riktning mot Rosengård.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Polen: Ska vara olagligt att göra som Twitter

Fördömer blockeringen av Donald Trump. Polens nya lagstiftning stoppar godtycklig censur av oliktänkande.0 

Ekonominyheter

Facebook och Twitter förlorar miljarder

Marknaden orolig för hur plattformarna kommer klara sig.. Donald Trumps 89 miljoner följare stod för 40 procent av trafiken på Twitter.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

"Därför stämmer jag Swedbank". Widar Nord om sin tvist med S-märkta bankjätten.0 

Eldsvåda hjälpte Hitler krossa oppositionen 1933. Man kan ana varför Demokraterna vill framställa ett mindre upplopp som en statskupp, skriver Jan Tullberg.0 

Mer från Utrikes

Vetenskap

Så drabbas DIN ekonomi av satsningen på vindkraft. Svenska forskare sågar "energiomställning" från kärnkraft.0 Plus

Kultur

"N***rtårtan" i topp när SVT summerar tiotalets största kulturdebatter. Lena Adelsohn Liljeroth (M) satte kniven i blackface-tårta 2012.0