Foto: Arkivbild

Orban till motangrepp mot EU och "den internationella vänstern"

Publicerad 4 mars 2012 kl 12.26

Utrikes.Ungerns konservativa premiärminister Viktor Orban har utsatts för en rad angrepp av EU och västeuropeisk media. Nu går han till motangrepp och frågar sig vilken rätt ett odemokratiskt organ som europeiska kommissionen har för rätt att ifrågasätta Ungerns lagar.

Gilla artikeln på Facebook

Efter anklagelser från EU-kommissionen, utländsk media och den internationella finansen som gör gällande att Ungerns nya högerregering för landet i en odemokratisk riktning ger Ungerns premiärminister Viktor Orban nu sin syn på saken.

- Jag är vald, den ungerska regeringen är åtminstone vald, Det europeiska parlamentet är också valt. Men vem har valt den europeiska kommissionen? Var är dess demokratiska legitimitet? Och inför vem är det europeiska parlamentet ansvarigt? frågar sig Viktor Orban i tyska Frankfurter Allgemeines söndagsupplaga.

Internationella vänstergrupper
Orban hävdar själv att de reformer hans parti Fidesz genomfört sedan de tog regeringsmakten syftar till att skapa ett större folkligt inflytande och förhindra utländska intressen från att kontrollera dagordningen i Ungern. Stora demonstrationer till förmån för Orban har också genomförts i Ungern sedan attackerna från EU började komma.

Orban säger till Frankfurter Allgemeine att de internationella angreppen mot hans regering härstammar från "den internationella vänstern". Han påstår att eftersom den ungerska vänstern trycktes tillbaka i det senaste valet är man nu tvungen att attackera utifrån, och att de som står bakom attackerna ofta är understödda av internationella vänstergrupper och vänsterpersoner i Västeuropa och USA.

Bekämpar politisk korrekthet
Den politik den ungerska regeringen nu genomför handlar ytterst om att hitta tillbaka till det framgångsrecept som en gång gjorde Europa stort, och som europeiska ledare glömt bort, hävdar Orban.

Den alltmer utbredda politiska korrektheten gör enligt Orban att vi drar oss för att tala om de åtgärder som är nödvändiga för att bevara Europa som en inflytelserik civilisation.


Försvarar sig med att allt är Sveriges fel. En rad offer – mannen körde in i vakterna när han skulle gripas.0 Plus

"Klimathotet"

Går steget längre än Greta. Nu presenteras slutgiltiga lösningen på "klimatkrisen".0 Plus

Kriget mot veden

Löfven försökte förbjuda vedspisar 2017. Nu ska en ny avgift på "virkesupplag" vid vägar bli regeringens nya sätt att komma åt "gratisenergin" på landsbygden.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Regeringen vill ge USA tillgång till FRA-data

Ska få "direktåtkomst". Supermakten föreslås även få spionera när Sverige helt saknar intressen i saken, enligt förslaget.0 

Ekonominyheter

Rekordmånga vill ha skuldsanering

Stora antalet skuldsatta unga oroar.. "Vi lever i ett samhälle som är uppbyggt kring lån och skulder."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.